Legume la cuptor, garnitura perfectă

La restaurantul de unde mai îmi iau de mâncare când sunt la serviciu se fac nişte legume la cuptor de aş putea mânca o tonă.

Nu sunt orice legume, au vinete şi dovlecel şi un sos cumva, foarte bune.

Nu găsesc mereu, adică mai niciodată. O dată pe lună, maxim. Parcă ar şti când nu sunt la birou că atunci fac. Atunci îmi trimit colegii mesaj – Azi au legume, nu vii?? :)))

Întâmplător, am găsit pe un site brazilian o reţetă asemănătoare de legume „din alea” la cuptor. Ăsta e beneficiul când ştii o limbă vorbită pe trei continente, cel puţin.

Aşa că, am fost la piaţă urgent şi azi nu am  mai aşteptat şi m-am pus în funcţiune.

Am modificat un pic reţeta, am scos ceapa (care în reţeta originală se pune tăiată longitudinal) şi usturoiul, 2 caţei care se amestecă impreună cu restul legumelor. În rest, am cam urmat paşii.

Aşadar:

  • se ia o vânătă, se spală şi se taie în felii pe longitudine şi apoi, fâşii fiecare felie. Se aşează într-o sită, se sărează şi se lasă vreo 20 minute la odihnit. Cică ar trebui să se scurgă o zeamă neagră care ar da gustul amar specific vinetei. La mine nu a curs nimic negru, nici nu a fost amară deci ori vânăta din piaţă nu e braziliană, ori e din aia „hormonată”. Dar e bine de reţinut procesul.
  • se ia un ardei roşu si unu verde (eu am pus doar unu roşu), se curăţă şi se taie fâşii.
  • se ia o roşie mare şi coaptă şi se taie tot fâşii. (eu am pus o cutie de roşii cuburi, mai mult decât zicea reţeta dar a ieşit foarte bună şi aşa. Cu mai mult sos, practic)
  • se ia un recipient termorezistent, se aşează legumele în el, se adaugă:
    • ulei de măsline
    • oţet balsamic
    • sos de soia
    • usturoi fulgi (cazul meu, am făcut o pasiune)
    • sare
    • oregano (eu am uitat să pun)
  • am amestecat, am pus totul la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru vreo 45 min, am mai amestecat din când în când.
  • DE-LI-CIOS, cum ar zice Andre.

Eu sunt mega fericită, în sfârşit am găsit şi eu reţeta pe care o iubesc cu vânătă. Noi nu mâncăm salată de vinete, nu ne place.

Data viitoare voi pune şi un dovlecel. Dar mai mult nu cred că se poate adăuga, că nu mai rămâne gustul dulce de vânătă şi ardei.

Am mâncat împreună cu muşchiuleţ de viţel, moale, fraged şi topitor în gură. Reţeta aici

Poftă bună!

12380240_10206539644704596_780458710_n

(Jumătate din poză e mâncată deja, aţi înţeles că eu când fac o pasiune…..)

 

By Published On: 14/12/2015Categories: Rețete românești0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment