Cafeaua de la 10 – Shopping conștient și conceptul de Yard Sale

De câte ori vi se întâmplă dimineața, să deschideți dulapul și să vă întrebați zeci de minute, obsesiv – eu cu ce mă îmbrac astăzi?

“Plouă, deci îmi trebuie cizme de cauciuc.

Iar la cizme, merge o rochie. Dar ce rochie? Nu merge nici o rochie din dulapul ăsta!”

Eu stau în medie, 15 minute să-mi aleg ținuta în care îl voi duce pe Andre la școală. Vreau să arăt bine, dar nimic complex, că na, mă duc până la școală și înapoi. Apoi, nu am geacă de iarnă, pentru că nu-mi plac hainele de iarnă. Dar am cam înghețat zilele astea prin oraș.

O pierdere de vreme și energie.

Apoi, când vine vorba să îmi cumpăr, ori nu am răbdarea necesară să merg în mall-uri și să caut, ori când se întâmplă să trec pe-acolo, ori nu-mi place ori nu e pe stilul meu. Plec mai în depresie decât am intrat.

Gabi Urda, stilist, are câteva reguli de bază:

  • hainele să fie aranjate în garderobă pe umerașe. Le vezi mai bine și le poți potrivi mai ușor.
  • când îți cumperi de îmbrăcat este important să faci cu acea piesă de vestimentație 5 ținute. Altfel, nu se merită investiția.
  • este indicat ca duminica seara să îți alegi ținutele pentru următoarele 5 zile și să te ții de ele. Economisești enorm de mult timp și utilizezi la capacitate mare garderoba pe care o deții.
  • când îți cumperi haine, ele trebuie probate. O cămașă se așează 2D pe umeraș și 3D pe tine.

În a treia săptămână de live-uri pe Facebook, am discutat despre shopping conștient și conceptul de Yard Sale.

Sâmbătă am participat pentru prima dată la un astfel de eveniment. Laura Bucur organizează de 3 ani acest minunat Love Yard Sale, ediția din 4 noiembrie fiind dedicată bloggerilor. Haine care merită iubite și după primul proprietar.

Iar eu chiar îmi iubesc hainele și îmi doresc să le poarte cu drag și următorii cumpărături. Fiecare are o poveste: geanta e de la mama, blana de  un magazin de pe Victoriei, ghetuțele de la Daniela care m-a ajutat cu Beti într-un moment foarte greu al vieții mele.

Voi de unde vă cumpărați haine?

Ponturile și impresiile sunt binevenite.

Vă las mai jos filmul cu cafeaua de la 1o, din 6 noiembrie.

Sursa foto

By Published On: 11/11/2017Categories: Cafeaua de la 10, Video0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment