Parizer de pui făcut în casă

Nu știu cum sunteți voi, dar eu când spun parizer, aud: Gustul copilăriei ce nu se va mai întoarce vreodată!

Dar, iată, că trăim în secolul în care toate sunt posibile, și chiar într-o manieră mult mai sănătoasă, pliată fix pe ce avem noi nevoie.

Iar, parizerul acesta a venit exact pe nevoia mea :))

Rețeta este de pe internet, extrem de simplă, însă, am modificat-o pentru oala sub presiune One Pot de la Tefal, în funcție de blenderul meu care nu este foarte mare și ceea ce este foarte important de avut în vedere sunt cantitățile de lichid și gelatină folosite.

În cazul meu a trebuit să o modific, de aceea vă invit să vizualizați și filmul ca să vedeți pașii de desfășurare.

Desigur, cine nu are oala sub presiune, fierbe puiul într-o oală normală, singura diferență este timpul petrecut în bucătărie.

În plus, eu aș mai fi pus ceva condimente, pe lângă sare și piper. Niște ceapă caramelizată, se găsește în magazine, la condimente, poate praf de usturoi, chiar boia dulce. Iar dacă vreți doar să vedeți dacă vă place gustul, încercați cu o jumătate de pui. O să vă iasă, aproximativ un parizer într-o sticlă de apă de 1 l. Pentru un pui de 15.5 kg vă iese un parizer într-o sticlă de 1.5 l.

Deci, așa cum îmi place mie să spun, voi uitați-vă la mine și faceți mai bine decât mine :)

Și acum, la treabă!

Ingrediente:

  • 1 pui de aprox. 1-1.5 kg
  • 2 cepe, 2 morcovi, chiar și o țelină, rădăcină pătrunjel, păstârnac
  • condimente
  • gelatină
  • suc de sfeclă roșie
  • sticlă de plastic fără gât

Preparare:

Pasul 1: Se tranșează puiul, se taie legumele în bucăți mai mari și se pun toate la fiert. Pentru TOP folosiți funcția ”high pressure”, 20 minute. Pentru oală normală, fierbeți până se scoate cu ușurință carnea de pe os.

Pasul 2: Se scoate carnea de pe oasele puiului (legumele se aruncă sau le folosiți la altceva) și o puneți într-un blender cu condimentele pe care le doriți și sucul de sfeclă.

Pasul 3: Se desface gelatina, eu am folosit un pliculeț la 500 ml supă de pui (apa în care a fiert puiul).

Pasul 4: Se dă prin blender carnea cu supa în care am desfăcut gelatina, la început turnați aproximativ 300 ml supă, iar dacă mai este nevoie, adăugați până când iese o spumă de pui rozalie și frumoasă. Cu cât puiul e mai mare, cu atât e nevoie de mai multă supă. Pentru puiul meu am avut nevoie de aproape 450-500 ml supă.

Pasul 5: Se toarnă pasta de pui în sticla de plastic sau în mai multe, în funcție de cantitate, și se lasă peste noapte la frigider.

Se servește cu drag și poftă bună!

Iar dacă vă ajută mai mult partea vizuală, vă ofer și varianta video.

By Published On: 27/04/2023Categories: Rețete rapide, Rețete românești0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment