Paste cu ton – o masă gata în 30 de minute
Știți că sunt adepta mâncărurilor rapide și gustoase.
Fără dubiu, această rețetă a devenit una din preferatele mele.
Cum e să fie masa gata în 30 de minute și să-ți mănânce familia câte 2 porții?
Pentru 4 persoane aveți nevoie de:
– 70 gr paste/ persoană – puneți la fiert în apa cu sare care fierbe deja pe aragaz
Eu folosesc fussili în 3 culori de la Băneasa.
-100 gr ton/ persoană. Eu am gătit ton roșu de captură din Spania, luat din Selgros am dat vreo 40 lei pentru 400 gr. (e 55 lei Kg)
– 1 cutie de roșii tăiate. Sau, proaspete dar le puneți în apă clocotită pentru câteva minute ca să le scoateți pielița, și le tăiați apoi cuburi.
– 3 căței usturoi
– 1 ardei iute sau nu, dacă nu vreți iute. Eu am niște ardei mici, mici luați din Mega Image (se cheamă piri piri, uscați, sunt într-un borcan la condimente)
– ulei de măsline, sare, piper
Într-un wok sau tigaie mai mare am pus ulei de măsline și am adăugat usturoiul tăiat felii plus un ardei mic iute și am lăsat câteva secunde, amestecând mereu.
Am adăugat tonul și l-am lăsat să se înmoaie vreo 5-7 minute amestecând mereu. Apoi, am adăugat roșiile și am lăsat la fiert.
Am adăugat sare, iar când sosul a devenit exact pe gustul meu – nici prea apă, nici prea gros, am adăugat pastele, am amestecat și am închis.
Am acoperit cu capac și am lăsat câteva minute.
Poftă bună!