Paste cu ton – o masă gata în 30 de minute

Știți că sunt adepta mâncărurilor rapide și gustoase.

Fără dubiu, această rețetă a devenit una din preferatele mele.

Cum e să fie masa gata în 30 de minute și să-ți mănânce familia câte 2 porții?

14291819_10208578433153033_106937079592079906_n

Pentru 4 persoane aveți nevoie de:

– 70 gr paste/ persoană – puneți la fiert în apa cu sare care fierbe deja pe aragaz

Eu folosesc fussili în 3 culori de la Băneasa.

-100 gr ton/ persoană. Eu am gătit ton roșu de captură din Spania, luat din Selgros am dat vreo 40 lei pentru 400 gr. (e 55 lei Kg)

– 1 cutie de roșii tăiate. Sau, proaspete dar le puneți în apă clocotită pentru câteva minute ca să le scoateți pielița, și le tăiați apoi cuburi.

– 3 căței usturoi

– 1 ardei iute sau nu, dacă nu vreți iute. Eu am niște ardei mici, mici luați din Mega Image (se cheamă piri piri, uscați, sunt într-un borcan la condimente)

– ulei de măsline, sare, piper

Într-un wok sau tigaie mai mare am pus ulei de măsline și am adăugat usturoiul tăiat felii plus un ardei mic iute și am lăsat câteva secunde, amestecând mereu.

Am adăugat tonul și l-am lăsat să se înmoaie vreo 5-7 minute amestecând mereu. Apoi, am adăugat roșiile și am lăsat la fiert.

14344357_10208578431792999_7824579465615406644_n14344293_10208578431873001_9100493368951966686_n

Am adăugat sare, iar când sosul a devenit exact pe gustul meu – nici prea apă, nici prea gros, am adăugat pastele, am amestecat și am închis.

14333043_10208578432193009_2280140785850972489_n

Am acoperit cu capac și am lăsat câteva minute.

14317616_10208578432233010_410960607366241256_n

Poftă bună!

14322265_10208578433113032_8864954016132260540_n

Share This Story!

Leave A Comment