Prietena mea cu 4 copii e mai liniștită decât mine. Cum reușește?

M-a sunat săptămâna trecută o prietenă cu 4 copii (și care nu e soră-mea) ca să stabilim o întâlnire. Era în mașină, alerga și ea ca toată mamele ba după copii să-i ducă la școală, ba să-i aducă, ba la grădiniță, ba la tenis și mereu cu cel mic după ea, ba dormind, ba mâncând, ba jucându-se.

Îmi zice:

– Dina, săptămâna asta doar luni, marți, miercuri pot că după aia plec la munte că e ziua soțului meu. Săptămâna trecută am fost iar plecată cu toată lumea. E nebunie, oboseală, dar apoi ne odihnim și ne simțim, din nou, bine!

Eu tot în trafic eram, singură, că tocmai dusesem copiii la școală. Încercam să-mi fac un program, să bifez cât mai multe task-uri până la ora prânzului când aduc, de obicei, copiii înapoi acasă. Nu eram nici stresată, nici mega obosită, mă simțeam normal, într-o zi normală de alergătură prin oraș în timp record.

Dar vocea ei, tonul liniștitor, asumat, împăcat părea de parcă m-ar fi sunat Sfântul Duh să-mi spună să întorc privirea-n dreaptă că pe-acolo răsare soarele pe strada mea.

Că nu e despre numărul de copii, serviciu, bărbat sau praful din casă, e despre tine, despre mine, noi ca individ și modul cum ne raportăm la lucrurile din jurul nostru.

Puterea e în tine sună ca un slogan învechit, dar acesta e adevărul.

Greul e relativ, precum e binele, bogăția sau sărăcia. Greu îi poate fi unui bolnav pe patul de moarte, dar îi poate fi și bine dacă e să se elibereze de-o boală ce-l macină.

Greu poate fi și cu un copil și cu doi, și cu patru. Sau poate fi mai simplu cu patru dacă e să privim partea în care cel mare stă cu cel mic până se duce mama la cumpărături, lucru care nu se poate întâmpla când ai un singur copil.

Cunosc mame cu 6 sau 7 copii, iar în casa lor e mai liniște decât la mine.

Care-i secretul?

Nu cred să fii descoperit acele mame vreo baghetă magică cu care să aducă pacea în casă. Diferența e că mamele cu mulți copii au mai puțin timp să se gândească la ce le lipsește pentru că le este ziua concentrată pe alte lucruri mai critice.

E ca atunci când simți că te doare gâtul sau capul, că parcă ai răcit puțin, dar refuzi gândul pentru că știi că dacă te îmbolnăvești nu are cine să te ajute cu copiii. Și-atunci, acționezi urgent, rapid, gândești pozitiv, tratezi simptomele punctual fără să faci o mare problemă din asta.

Este doar despre modul cum ne raportăm la ce se întâmplă în jurul nostru.

Vrei să ai o zi minunată?

Setează-ți mintea și spuneți că asta vrei azi să primești și o să devii propriul tău magician de minuni.

 

***Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

Sursa foto

 

Share This Story!

Leave A Comment