Pulpe de pui cu orez la One Pot de la Tefal

Că îmi place să gătesc nu mai este un secret, însă nu oricum și nu orice.

Căci, realitatea e că de fapt, mie îmi place să gătesc, dar și mai mult și mai mult îmi place să-i fac pe oameni să se simtă bine, îmi place să-i văd fericiți.

Iar mâncarea e una dintre modalități :)

Iar ca să îmbin utilul cu plăcutul, am găsit aceste soluții de mijloc, în care eu gătesc rapid, sănătos și gustos, cei din jur se bucură, și toată lumea e fericită!

Astăzi, avem la masă pulpe de pui cu orez.

Pulpe de pui fragede și suculente cu orez pufos, ca să fiu mai clară. 40 minute.

Ingrediente:

  • pulpe de pui, câte vreți, de care vreți
  • orez, cu bob mare dacă se poate
  • ulei, condimente

Preparare:

Pasul 1: Scoatem pulpele din frigider, le punem sare și le lăsăm la temperatura camerei pentru vreo oră, două. Depinde cât de cald este în casă.

Pasul 2: Punem ulei în TOP, setăm funcția bake (prăjire) și prăjim pulpele până prind o crustă maronie. Condimentăm. Dacă aveți mai multe pulpe, prăjiți-le pe rând. Procedura durează aproximativ 15-20 minute, în funcție de numărul de pulpe.

Pasul 3: Scoatem pulpele prăjite într-un recipient, și adăugăm în uleiul rămas, orezul și apa caldă. O cană de orez la o cană și jumătate de apă. 2 căni orez = aproximativ, 3 căni jumătate de apă.

Pasul 4: Peste orez și apă, adpugăm pulpele, mai adăugăm sare și condimente, dacă este cazul. Setăm oala la ”pressure cook”, high temperature pentru 15 minute.

Orezul cu pulpe de pui este gata!

Dar nu că e gata, e super bun și gustos!

Poftă bună!

 

By Published On: 08/08/2023Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment