Scrisoare celor care-mi cer prietenia pe Facebook

Înțeleg că găsitul sufletului pereche la metrou, în Club A sau în parc, la plimbare e super demodat.

Acuma stai pe internet, scrollezi fotografiile de pe Facebook și aceea care transmite o poveste, aceea va fi următoarea ta cafea. Ca la magazinul de cu vitrine largi și luminoase. Nu contează că manechinul nu vorbește, important e că rochia are culoarea preferată.

Dacă stau să mă gândesc, primul băiat care m-a scos pe mine în oraș a făcut un adevărat efort să scoată bani de la părinți, să caute un loc decent unde să putem mânca o prăjitură și să vorbim de profii care ne plac. Eram într-a cincea.

Apoi, următorul îmi cumpăra gumă Minti. Și acum, când îmi amintesc, nu-mi vine în cap decât mirosul mentolat de la guma de mestecat, pătrată, îmbrăcată în ambalaj verde. Nu știu ce s-a ales de el, dar sigur gura încă îi miroase bine. Sper!

Altul m-a plăcut pentru tricoul cu Metallica, că zâmbeam frumos, că visam, că ascultam aceeași muzică, împărtășeam aceleași gânduri pe care ni le povesteam în drum spre parc, mână de mână.

Ne așteptam la colț de stradă, ne ascundeam pe străzi lăturalnice, fugeam la Măgura să ne dăm cu sania, ieșeam la cină în oraș și priveam oceanul noaptea, târziu.

Nu știu ce face generația de acum în privința iubirii și nici oamenii de vârsta mea care încă o mai caută, dar, dragă băiatule care mă adaugi ca prieten pe Facebook sau mă rogi să te primesc în viața mea virtuală, ține cont de următoarele:

  1. Statusul Măritată, înseamnă că locul de lângă mine este luat de un băiat pe care-l iubesc dincolo de Facebook și nu e trecut acolo doar ca să par interesantă și să sperii dușmanul.
  2. Orice prietenie, chiar orice prietenie, implică investiție de timp. Lucrurile trainice între oameni nu se clădesc de pe o zi pe alta, nu se dezvoltă cu o bere în mână și alta-n pantaloni în timp ce filosofăm pe messenger.
  3. Dacă ai depășit punctul 2, te invit să citești despre ceea ce fac eu ca să mă cunoști mai bine. Concret, citește-mi blogul ca să-ți dai seama că nu caut iubire de la genul opus, sunt fericită cu mine și extrem de pretențioasă. Așa că dacă nu tinzi spre absolut, nu ai dinții albi ca laptele, nu ești Axl Rose, ca să răspunzi la – care e ultima carte citită îți ia mai mult de 2 minute – și nici planuri pentru următorii 10 de ani nu ai, nici măcar un ”bună” virtual nu-și merită efortul.
  4. Cei doi copii cu care apar în fotografii sunt reali, fac parte din viața mea și a soțului și nu există încă nimic pe lumea asta care să înlocuiască timpul petrecut cu ei.
  5. Dacă nici unul din punctele de mai sus nu se aplică, felicitări, ai trecut direct la punctul 5. Înseamnă că interesul pentru lista mea de prieteni este diferit, așadar apreciat. Scrie un mesaj scurt ca să te prezinți și scopul pentru care dorești să poposești în viața mea virtuală.
  6. Pentru restul, există postările publice. Enjoy!

Sursa foto

By Published On: 13/03/2018Categories: Stil de viață2 Comments

Share This Story!

2 Comments

  1. Denisa 13/03/2018 at 09:57 - Reply

    Amin! Că bine le-ai mai zis! :))

Leave A Comment