Sparanghel cu mușchiuleț de porc
Rețete românești

Sparanghel cu mușchiuleț de porc

Știți că sunt fan rețete făcute rapid în casă.

De fapt, trebuie să fiu fan, atâta timp cât gătesc în fiecare seară, iar în weekend-uri și la prânz. La noi în familie, dacă e mâncare proaspătă suntem pe jumătate fericiți.

Astăzi, în timp ce mâncarea era pe aragaz, mi-am dat seama că Beti nu mai e prin zonă.

Am găsit-o cățărată pe ”bicichecă” în poarta unor vecine.

– Hei, îmi zice una dintre ele. Să știi că tot citesc ce mai scrii tu, dar mai pune și-o rețetă să ne mai inspiri. Că văd că tot timpul gătești. Ia zi, azi ce pregătești de mâncare?

Și-așa, vă zic povestea mea –

Mușchiuleț de porc cu sparanghel (2 adulți, 2 copii)

– 5-6 tulpini de sparanghel (din Lidl, 10 lei mănunchiul) din care am tăiat vreo 3 cm din capătul fără muguri

– 250 gr ciuperci Pleutoras (din Lidl, 8 lei 500 gr, pentru a diversifica gustul, dar poți combina cu orice legumă dorești și ai prin frigider: morcov, ardei, dovlecel, alt tip de ciuperci, etc)

– 1 mușchiuleț de porc (din Selgros)

Prima dată am tăiat ciupercile și le-am sotat în unt, într-o tigaie wok. Procedeu ce durează aproximativ 20 de minute, dacă e aragazul la minim.

Între timp, am tăiat mușchiulețul felii de 1 – 1.5 cm (cu cât este mai gros cu atât se va pătrunde mai greu). Am încălzit tigaia grill (investiția cea mai bună pe care o am în bucătărie. Este Greenpan, am dat vreo 150 lei pe ea și e luată din Cora), am topit unt și le-am așezat frumos una lângă alta. Le-am ținut vreo 10-15 minute pe o parte, apoi le-am întors. Timpul diferă de intensitatea focului, dar de preferat să fie mic spre mediu. Se mai adaugă unt dacă e cazul. Ideea e să se pătrundă carnea, nu să o prăjim.

Când au început să prindă culoare gălbuie de la unt, am scos bucățile de carne și le-am sărat (cu sare roz de Hymalaia), apoi am acoperit vasul.

În aceeași tigaie, cu tot cu untul topit am sotat sparanghelul vreo 10 minute.

Am făcut o salată verde cu semințe crude de bostan și floarea soarelui  – specialitatea casei, copiii au avut roșii cherry iar de cum a ieșit, nu am cuvinte. Carnea super fragedă, iar sparanghelul tărișor.

A fost gata în 30 de minute și s-a mâncat tot.

Nu mai spun de aportul de beneficii pentru organism.

Poftă bună!

PS Fotografia este de aici. Până mă duc la curs de plating (așezarea frumos a mâncării pe farfurie) vă servesc fotografii de la profesioniști. Dar trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că iese delicios.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *