Sparanghel cu mușchiuleț de porc

Știți că sunt fan rețete făcute rapid în casă.

De fapt, trebuie să fiu fan, atâta timp cât gătesc în fiecare seară, iar în weekend-uri și la prânz. La noi în familie, dacă e mâncare proaspătă suntem pe jumătate fericiți.

Astăzi, în timp ce mâncarea era pe aragaz, mi-am dat seama că Beti nu mai e prin zonă.

Am găsit-o cățărată pe ”bicichecă” în poarta unor vecine.

– Hei, îmi zice una dintre ele. Să știi că tot citesc ce mai scrii tu, dar mai pune și-o rețetă să ne mai inspiri. Că văd că tot timpul gătești. Ia zi, azi ce pregătești de mâncare?

Și-așa, vă zic povestea mea –

Mușchiuleț de porc cu sparanghel (2 adulți, 2 copii)

– 5-6 tulpini de sparanghel (din Lidl, 10 lei mănunchiul) din care am tăiat vreo 3 cm din capătul fără muguri

– 250 gr ciuperci Pleutoras (din Lidl, 8 lei 500 gr, pentru a diversifica gustul, dar poți combina cu orice legumă dorești și ai prin frigider: morcov, ardei, dovlecel, alt tip de ciuperci, etc)

– 1 mușchiuleț de porc (din Selgros)

Prima dată am tăiat ciupercile și le-am sotat în unt, într-o tigaie wok. Procedeu ce durează aproximativ 20 de minute, dacă e aragazul la minim.

Între timp, am tăiat mușchiulețul felii de 1 – 1.5 cm (cu cât este mai gros cu atât se va pătrunde mai greu). Am încălzit tigaia grill (investiția cea mai bună pe care o am în bucătărie. Este Greenpan, am dat vreo 150 lei pe ea și e luată din Cora), am topit unt și le-am așezat frumos una lângă alta. Le-am ținut vreo 10-15 minute pe o parte, apoi le-am întors. Timpul diferă de intensitatea focului, dar de preferat să fie mic spre mediu. Se mai adaugă unt dacă e cazul. Ideea e să se pătrundă carnea, nu să o prăjim.

Când au început să prindă culoare gălbuie de la unt, am scos bucățile de carne și le-am sărat (cu sare roz de Hymalaia), apoi am acoperit vasul.

În aceeași tigaie, cu tot cu untul topit am sotat sparanghelul vreo 10 minute.

Am făcut o salată verde cu semințe crude de bostan și floarea soarelui  – specialitatea casei, copiii au avut roșii cherry iar de cum a ieșit, nu am cuvinte. Carnea super fragedă, iar sparanghelul tărișor.

A fost gata în 30 de minute și s-a mâncat tot.

Nu mai spun de aportul de beneficii pentru organism.

Poftă bună!

PS Fotografia este de aici. Până mă duc la curs de plating (așezarea frumos a mâncării pe farfurie) vă servesc fotografii de la profesioniști. Dar trebuie să mă credeți pe cuvânt când vă spun că iese delicios.

 

 

By Published On: 08/06/2017Categories: Rețete românești0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment