Stația verticală de călcat cu abur, sora bună a uscătorului de rufe

Era exact ce mai îmi lipsea ca să închei circuitul hainelor curate la mine acasă, după mașina de spălat rufe și uscător. O stație de călcat cu abur ca să reducă timpii de lucru la minim.

Se împlinește anul de când a apărut acest aparat în viața mea, după ce oricum aveam un fier de călcat normal și o stație, dar pe testate și experimentate, nici una nu se compară cu această stație verticală de călcat cu abur.

Cu ce e mai bună această stația verticală de călcat cu abur decât restul aparatelor?

În primul rând, te scutește de efortul de a așeza masa de călcat ori de câte ori ai nevoie să calci un tricou sau o cămașă. Stația verticală stă mereu montată, arată elegant atât în baie cât și în dressing, și e mereu pregătită să-ți calci rapid orice obiect vestimentar cu care ai vrea să te îmbraci chiar și când ești în criză de timp. Lucru care mă duce la al doilea beneficiu, acela de a călca foarte rapid și fără să îți ardă hainele. Ceea ce mă duce la al treilea lucru deosebit al acestui tip de stație, și anume că dacă ai copii mai măricei, ca ai mei, 7-8-9 ani, vă pot ajuta lejer să-și calce singuri hainele, dincolo că puterea aburului este reglabilă, o să li se pară și foarte distractiv și le dă un sentiment de responsabilitate.

www.mamipetocuri.ro

La ce să fiu atent când îmi achiziționez o stație verticală de călcat cu abur?

Cele mai importante 3 lucruri pe care ar trebui să le aibă orice stație verticală de călcat cu abur sunt:

  1. puterea aburului să fie de minim 1000W. Orice sub această putere nu o să vă calce hainele bine.
  2. să aibă un sistem de decalcifiere a apei utilizate pentru a crește durabilitatea în timp.
  3. să fie ușor de folosit la nivel de accesorii (vedeți în film exact la ce fac referire).

Și cu toate că bănuiesc că toate stațiile de acest gen dețin picioare reglabile, nu ar strica să verificați și acest aspect.

Singurul minus pe care l-am identificat, dar nici nu mă miră, e că nu exclude complet utilizarea mesei de călcat și a fierului tradițional. Lucrurile care nu se pot călca la această stație sunt cele de dimensiuni mari precum fețele de masă și așternuturile.

Stația mea este Daewoo, a costat în jur de 500 lei și a fost cumpărată din Carrefour Băneasa. Nu mă dă pe spate dar își face treaba foarte bine.

În filmul de mai jos vă povestesc mai multe despre ea și explic în detaliu și alte lucruri utile pentru o achiziție de care să fiți mulțumiți.

Iar la final, vă încurajez așa cum fac de fiecare dată să vă achiziționați ceva calitativ, chiar dacă dați niște bani în plus, pentru că investiția se calculează pe  termen lung și nu e ca și când vă luați în fiecare zi stație verticală de călcat cu abur. În plus, v-o luați să vă ajute și nu să vă enerveze :)

***Cartea Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

Share This Story!

2 Comments

  1. bianca 05/03/2021 at 10:20 - Reply

    super interesant, mereu m-am gandit daca merita sa achizitionez asa ceva, dar nu aveam siguranta ca isi face treaba, ce model este acela?

    • Dina Bento 05/03/2021 at 10:23 - Reply

      E un Daewoo DGS 2000. Mă bucur că ai găsit informația utilă!

Leave A Comment