Tartă sărată cu brânză feta și oregano

Iubesc tartele de orice tip, dar mai ales cele sărate. Iar dacă se întâmplă să aibă și brânză, sunt fana lor numărul 1.

Am făcut pentru weekendul acesta o super tartă cu brânză feta că se apropia de termenul de expirare și încă nu mă hotărâsem cum să mă bucur mai tare de ea.

M-a inspirat o rețetă de la prietenii mei de la Lidl, doar că, știți voi, am mai scos una, am mai adăugat alta, ca să iasă așa, pe gustul meu desăvârșit, dar mai ales pe al copiilor care urmau să o ia cu ei la gustarea de la școală. Deci, clar, trebuia să iasă ceva pe gustul tuturora.

În plus, e binevenită pentru un aperitiv când mergem la cineva în vizită sau când avem musafiri.

Această tartă nu are nici un fel de secret, este super simplă de făcut și durează aproximativ 45 de minute cu totul. Practic, cât bei o cafea și te gândești la o vacanță pe-o insulă grecească.

Ingrediente:

  • 400 lapte
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță praf de copt
  • 250 g făină de grâu
  • 400 g brânză feta
  • ulei de măsline
  • unt

Preparare:

Pasul 1: Într-un recipient încăpător se amestecă laptele, cele două ouă, sarea, praful de copt și oregano. Se mixează totul foarte bine.

Pasul 2: Se adaugă făina, se continuă mixarea, iar apoi se completează cu 250 g brânză feta mărunțită (în mâini). Se omogenizează foarte bine toată compoziția.

Pasul 3: Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, căldură sus – jos.

Pasul 4: Se unge o tavă cu ulei de măsline, inclusiv marginile, și se toarnă compoziția în ea. Pe deasupra se presară brânza rămasă, puțin unt tăiat felii și oregano.

Pasul 5: Se lasă la cuptor 20-25 minute sau până se bronzează bine.

Este delicioasă atât caldă, cât și rece!

Poftă bună!

www.mamipetocuri.ro

*** Cartea Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi, precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

Share This Story!

Leave A Comment