Un uscător nu vine niciodată singur. Aduce o casă liberă de haine la uscat, o canapea liberă de haine la călcat și o mamă liberă la relaxat
Nu cred să existe ceva mai util la casa omului cum este uscătorul de rufe.
Toate gurile au rămas deschise, ochii clipesc des, neuronii procesează la viteză maximă, bătăile inimii s-au mărit.
Cum adică, uscător?
Nu știu dacă vă amintiți, dar când au apărut primele filme străine la noi, vedeai uneori scene cu femei care scoteau dintr-o mașină haine uscate pe care le împătureau și le puneau în teancuri, în dulap.
Îmi amintesc atât de clar aceste scene, dar mai mult ca orice îmi amintesc că nu înțelegeam cum poți să scoți dintr-o mașină de spălat, haine uscate și gata de împăturit, aproape călcate.
Ca după 20 de ani să-mi dau seama că de fapt, nu era mașină de spălat rufe, era mașină de uscat rufe, pe numele lui de scenă uscător.
Nu există invenție mai bună, încântare mai mare cum e apariția acestui uscător în viața mea.
Dar ce are uscătorul ăsta atât de minunat?
În primul, cum spuneam anterior în diverse postări, ne-am mutat de la o casă rece și friguroasă unde aveam loc să-mi întind hainele prin casă, dar se uscau într-o săptămână când iar trebuia să o iau de la capăt cu spălatul, la o casă călduroasă, dar cu spațiu redus. Și de unde înainte aveam haine în camere și pe hol câte o săptămână, aici mai lipsea să am în bucătărie, deasupra aragazului că în rest ne transformasem casa într-un dulap ambulant.
Și când trebuia să calc și nu mai aveam loc de munții de haine? Eu eram stresată că n-am loc să trec, bărbatu frustrat că nu are loc de mine, copiii supărați că nu mai au loc să se joace.
Știu, poate părea fiță, dar în timp mi-am dat seama că nu contează metri pătrați ai casei dacă nu ești fericit în viața ta.
Iar fericirea mea a fost să-mi iau uscător. Am pus piciorul în prag, precum face fii-mea când vrea bomboană iar eu mă activez instant de frica gurii ei, bărbatu a comentat dar trebuia să semene și fii-mea cu cineva, nu?, așa că după 7 zile și 7 nopți de căutat oferte și citit review-uri mi-am cumpărat o minunăție de uscător Samsung de ți-e mai mare dragul să te uiți la el.
De ce Samsung?
Pentru că e dragoste la prima vedere începând cu primul telefon smart pe care l-am avut și pe care l-am iubit, până la mașina de spălat rufe eco bubble și microundele digital, toate îmi plac și sunt extrem de mulțumită de ele. În plus, le-am testat și serviciul cu clienții iar oamenii de acolo răspund impecabil. Ți-e mai mare dragul cu ei.
L-am cumpărat de la Emag, de la resigilate, redus cu 200 lei. Am mai testat până acum și alte oferte de acest tip și am fost mereu mulțumită, mai ales că garanția e aceeași. De data asta nu mai avea cutia originală, ceea ce nu m-a încurcat deloc pentru că oricum o arunc la gunoi. Îl folosesc de două săptămâni, aproape la 2-3 zile. Nu e nevoie însă atât de des, dar mi-e tare drag de el și mai mult mă joc.
10 lucruri care-l fac indispensabil
1. O grămadă de programe pentru fiecare dorință: cămăși, haine delicate, călcare ușoară, așternuturi, prosoape, uscare rapidă, aer cald, aer rece pentru aerisirea hainelor cu miros închis și tot ce vrei să faci în dulapul tău
2. Are funcții extra:
- haine fără cute – eu nu folosesc această funcție pentru că hainele oricum ies aproape călcate la programul normal
- poți alege cât de uscate vrei să fie hainele, cât timp să dureze programul în cazul în care ești un om cu putere de decizie asupra hainelor. Eu le las conform programului stabilit de mașină , am încredere în ea că se descurcă singură.
- uscare întârziată: dacă vrei să se apuce să usuce când ești plecat de-acasă
- blocare copii
3. Ceea ce mi s-a părut super interesant este și motivul pentru care i-am făcut inițial retur și apoi am renunțat. Durata de uscare a fiecărui program nu e standard, lucru care nu (prea) se menționează în manual. Concret: dacă aleg program de haine mix: bumbac și sintetic – foarte des folosit la mine, care durează 3 ore, în funcție de cantitate, umezeala hainelor și dimensiunile lor, programul poate varia. Nu e strict 3 ore. O dată poate dura 2 ore, dacă hainele s-au uscat mai repede, altă dată 3 ore și 10 minute, dacă hainele nu sunt perfect uscate. La acest punct am sunat la relații cu clienții de la Samsung, pentru că Emag-ul mi-a recomandat să fac retur pe motiv că timer-ul nu funcționează corect. N-au știut să-mi explice cum funcționează corect mașina. Așa că am sunat direct la Samsung unde mi s-a confirmat că mașina are senzori care verifică la un singur ciclu de uscare de câte 5-6 ori gradul de umiditate al hainelor în funcție de care își (re)calibrează durata. Hai că e fascinant!
4. Hainele ies aproape sau deloc boțite. Prosoapele sunt de o moliciune greu de comparat, așternuturile sunt pufoase, hainele aproape călcate. Mai calc uniforma lui Andre, cămășile soțului, dar cantitatea de haine de călcat s-a redus cu 90%. Bine, dacă sunteți obsedați de haine perfect întinse, mașina de uscat nu e o soluție pentru călcat. Eu sunt mai pe relax.
5. Nu vă mai trebuie haine extra decât dacă vi s-a pus pata pe rochia aia verde din vitrină. Azi folosesc bluza roșie, o spăl, o pun la uscat, a doua zi e bună de purtat. Copiii nu mai au nevoie de 3 rânduri de pijamale, 20 de perechi de chiloți, 10 maieuri. Toate se spală și se usucă țaca – paca. Nici nu vă mai spun de relaxarea de a nu te mai gândi că nu ai reușit să speli echipamentul de fotbal, iar copilul mâine are nevoie de el, că bărbatu are nevoie de cămașa AIA și fix AIA e murdară. Mie mi s-a luat ditamai cataroiul (regionalism – pietroi) de pe umeri.
6. Au miros de haine aerisite de parcă au stat în briză o zi întreagă.
7. Mașina deține un filtru care o să vă facă să cădeți de pe scaun, pe cuvântul meu de șoim al patriei, când o să vedeți câte scame și mizerii se strâng după un ciclu de uscare. De aici și moliciunea rufelor. Numai asta și mi se pare o super investiție. Haine purtate de 12 luni și care par ca noi.
8. Această mașină e cu pompă de căldură și nu prin condensare. Probabil știți deja că eu dacă decid să-mi cumpăr ceva, rabd mult dar îmi cumpăr ce vreau. Cea cu condensare usucă hainele ca și cum le-ați pune în fața unui ventilator și vă trebuie și tub ca să scoată apa afară precum mașina de spălat rufe. Cea cu pompă are un sertar unde se strânge apa, la a mea arată când trebuie să golești sertarul și se face extrem de simplu, direct în chiuvetă. Și-o luăm de la capăt cu uscarea.
9. Nu i-am găsit încă defecte. Indicat e să o puneți lângă mașina de spălat rufe. La 2-3 mașini de rufe spălate, bag o singură dată uscătorul. Asta și pentru că e destul de încăpătoare, are 8 kg și nici nu trebuie să ai grijă la culori, le bagi pe toate odată. E silențioasă, nu trezește copiii din somn și nici nu deranjează vecinii.
10. Ce să vă mai spun? Am dat 2200 lei pe ea, a ajuns într-o săptămână și nu cred să fie ceva mai bun la casa omului după bărbat și copii. Și rose :)
***Pentru o doză de relaxare, te invit să citești Destin de mamă
Iar ca să fie treaba – treabă, am făcut și film ca să vedeți și cum arată fericirea în realitate.
Bună! Eu am uscător Electrolux cu condensator. Și acesta are sertar pt apă. Se pune tub doar dacă ai unde să evacuezi apa. Probabil sunt și fără sertar, nu știu. Mie mi se pare indispensabil un uscător indeferent de spațiul în care locuiești.
Buna, îmi poti spune modelul uscatorului? As aprecia tare mult, Multumesc!
Buna, https://www.emag.ro/uscator-de-rufe-samsung-pompa-de-caldura-8-kg-16-programe-clasa-a-smart-check-alb-dv80m5010qw-le/pd/DLX4PNBBM/
Ce model este mai exact?
https://www.emag.ro/uscator-de-rufe-samsung-pompa-de-caldura-8-kg-16-programe-clasa-a-smart-check-alb-dv80m5010qw-le/pd/DLX4PNBBM/
Subscriu :) de 11 ani folosesc si eu uscatorul de rufe. Este necesara sortarea hainelor in functie de grosimea materialului si scuturarea lor inainte sa le introduci in uscator, dar merita tot timpul asta alocat.Cand s-a stricat primul uscator, a fost tragedie mare pana l-am reparat. Nu ma puteam (re)obisnui cu hainele scortoase uscate normal pe sarma. De cand il folosesc, nu mai utilizez balsamul de rufe, deoarece mi-am dat seama ca uscatorul face treaba asta mult mai bine – hainele sunt super moi.
Apa de la uscator se poate folosi pentru fierul/statia de calcat.
Singurul minus pe care l-am descoperit pana acum este consumul de curent (clar consuma fata de sarma clasica ;)), iar la varianta anterioara de uscator-cu pompa de caldura minusul era, pe langa consum, faptul ca facea f multa caldura in incapere. Cand am inceput sa -l folosesc, mi s-a intamplat sa mai micsorez din haine. Dar e chestie de obisnuinta cu programele uscatorului si cu materialele hainelor. Cu toate astea, merita toata investitia :)
Buna ziua,
Ce model este acest uscator.
Multumesc frumos!
https://www.emag.ro/uscator-de-rufe-samsung-pompa-de-caldura-8-kg-16-programe-clasa-a-smart-check-alb-dv80m5010qw-le/pd/DLX4PNBBM/
Te rog sa imi spui daca pui si pantaloni cu fermoar,capse etc in el.tocmai ce l am cumparat si pe cartea lui scrie sa nu fie puse articole cu feromoare,capse etc
Buna,
Noi nu avem loc în baie decat pentru masina de spălat, care este verticala.
Uscatorul se poate amplasa in alta parte?Are nevoie de scurgere?
Multumesc mult
Daca e prin condensare nu are nevoie de scurgere, ci doar de curent electric. O poti pune oriunde.
Am locuit vreo 13 ani in Canada, acolo se folosesc de cand lumea. Sunt minunate, am avut si eu , dar sunt diferite decat aici, cred ca tot pe ceva gen pompa de caldura functioneaza, dar nu elimina apa, in schimb se scoate un tub(ca si cele pt hote) prin perete direct afara, si cand merge pe acel tub iasa aer, plus miros de balsam rufe. Exista niste hartii speciale imbibate cu balsam de rufe, speciale pt uscator rufe, le face frumos mirositoare si moi. Dar cu hainele mai delicate , le poate micsora. Evitam anumite tricouri sa le usc cu uscatorul. In schimb cat de minunat sa poti spala, usca asternuturile tot intr o zi. Capaciatatea era mare, peste 10 kg cred, un copil de 4 ani intra in cuva:). Inca in Ro este ceva nou, lumea sceptica…dar incet incet ne adaptam lumii. Spor la uscat! :)
Ce model este mai exact?
Și eu sunt de acord că uscătorul de rufe ne schimbă radical viața. Noi am ales varianta de mașina de spălat rufe cu uscare. Este mult mai ușor.
Și cum e? Ca peste tot am auzit ca ar trebui sa fie separate, dar eu nu am spațiu pentru doua.
Este minunat! Dar da, cam separate ar trebui.
Buna, eu am cumpărat pentru hainele bebelușului. Economisim foarte mult timp cu ajutorul uscătorului,.comparativ cu întinsul pe sarma. Totuși, avem baia mica și uscătorul produce foarte multa umiditate, astfel am instalat un tub de evacuare.aer afara la ge, dar acum pe timp de iarna nu este plăcut să intri in baie și să fie frig. Mă gândeam să scot afara pe terasa, dar nu știu dacă va funcționa când vommavea temperaturi cu minus, plus umezeala de afara posibil sa afecteze ceva pe la motor. Totuși dacă cineva a încercat să îl instaleze și utiliza afara, va rog sa mă ajutați cu un sfat. Mulțumim!
Cel mai bine suna la departamentul lor de relații cu clientii. Ei ar trebui sa stie cel mai bine.
Eu nu mai folosesc , mi am facut cateva bluze varza in uscator ( tot asa samsung)asa ca prefer sarma e mai eco.
Cred că ceva nu era ok, eu nu am avut această problemă.
Ce model este mai exact?
https://www.emag.ro/uscator-de-rufe-samsung-pompa-de-caldura-8-kg-16-programe-clasa-a-smart-check-alb-dv80m5010qw-le/pd/DLX4PNBBM/
Ceva cred ca nu ati inteles bine: aveti o masina de uscat cu condensare si pompa de caldura ( aerul parcurge un circuit inchis, e refolosit si e economic prin acest procedeu). Ceea ce cred ca vroiati sa scrieti ca nu e o masina de uscat ce evacueaza aerul umed printr-un burlan afara.
O fi, habar nu am. Ce am vrut să spun e că pe la magazine găsești cu pompă sau condensare. De aia am simplificat exprimarea :)
Am aceeasi uscator de vreo 4 luni ,e cea mai buna incestitie ever ,nu as renunta la el pt nimic in lume ????
Arata super.
Auzisem însă ca uscătorul poate strica hainele, le micșorează. Probabil tehnologii mai vechi.
Buna, fetelor, tocmai ce mi-am luat si eu un uscator Samsung si cand am inceput sa citesc manualul m-am speriat de cerintele pt. priza. Mai exact, se cere sa fie conectat direct la priza de perete (nu cu prelumgitor), iae peiza respectiva sa fie musai cu impamantare. E cineva care foloseste prelungitor totusi? Experiente, pareri?…
Multumesc!
Eu folosesc prelungitor, n-am avut nici nici o problemă. Credcă am sărit peste aspectul acesta din manual, dar oricum nu am priza în aproprierea lui. Spor la uscat!
O, daaaa! De un an ne bucuram si noi de un uscator! O inventie super! ????
Același tip de uscător am și eu. Într-adevăr este foarte bun! Recomand cu încredere!
Tocmai am achiziționat unul și încă testez. Spune-mi, te rog, dacă am o mașină de rufe albe și una de rufe colorate as putea sa le bag pe ambele în acelasi timp la uscat?
Da, clar! La uscător se selectează mai degrabă după tipul de țesătură: așternuturi, prosoape, satin.
Buna! Am mai citit pe net despre uscătoare ca sunt utile si din prisma faptului ca reduc cantitatea de praf din casa, pt ca iau acele scame fine de pe haine, cel putin la unele review uri oamenii jura pe rosu ca asa este ☺️ nu mai au asa mult praf in casa si bataia de cap este mai mica. Ne poti spune daca ai obs si in cazul tau sa fie asa?
Chiar iarna trecuta mergand cu trenul spre casa, am auzit o conversatie despre uscătoare, unde o domnisoara mare iubitoare de pisici, lauda uscătorul de haine pt cat ajutor ii aduce. Pupici!
Bună, așa e, reduce mult praful din haine. Am povestit aici: https://youtu.be/ty8xu_XXCwo
Și factura la energie cine o plătește…are un consum de aeroterma de 2-3000 watt…
Depinde de uscator. Al meu consuma undeva la 10-20 lei in plus, pe luna.