V Marele Preot

Marele Preot este omologul masculin al Marii Preotese (cartea II din Arcana Mare). El este, de asemenea, cunoscut ca Papa sau Învățătorul în alte cărți de Tarot și este patronat de semnul zodiacal Taur.

Marele Preot este o figură religioasă așezată între doi stâlpi ai unui templu sacru, cu toate că acest templu diferă de cel în care stă Marea Preoteasă. Poartă o coroană cu trei niveluri, reprezentând cele trei lumi asupra cărora stăpânește (conștientul, subconștientul și supraconștientul sau Spiritul Divin). În mâna stângă, ține Crucea Papală, un sceptru triplu care semnifică statutul său religios. El ridică mâna dreaptă într-o binecuvântare religioasă, cu două degete îndreptate spre Cer și două spre Pământ.

În fața lui îngenunchează doi adepți. Sarcina Marelui Preot este de a transmite înțelepciunea sa spirituală și de a-i iniția pe cei doi în biserică, astfel încât aceștia să poată prelua rolurile lor desemnate. Aceste imagini vorbesc despre o identitate de grup comună și un rit de trecere pentru a intra la nivelul următor. Cheile încrucișate de la picioarele Marelui Preot reprezintă echilibrul dintre mințile conștiente și subconștiente și deblocarea misterelor, pe care numai el le poate învăța.

Semnificație

Drept

Marele Preot reprezintă un set stabilit de valori și credințe spirituale și este adesea corelată cu religia și alte doctrine formale. Înainte de a vă putea descoperi propriile sisteme de credință și de a face propriile alegeri (asociat cu următoarea carte, Îndrăgostiții), Marele Preot vă încurajează să învățați principiile fundamentale dintr-o sursă de încredere.

Lucrați cu un profesor, un mentor sau un ghid pentru a vă învăța despre valorile și credințele spirituale într-un mod structurat. El poate fi o autoritate sau un mentor amabil și generos care vă hrănește conștiința spirituală și vă ajută să accesați Divinul înțelegând tradițiile și principiile de bază. De asemenea, puteți întreprinde o perioadă de studiu formal pe măsură ce vă aprofundați un subiect care a fost explorat și documentat pe scară largă.

Dacă stăpâniți deja un anumit domeniu de studiu, este posibil să preluați rolul de profesor și mentor pentru alții. În această poziție, vă onorați și recunoașteți responsabilitatea de a vă împărtăși cunoștințele într-un mod structurat care respectă tradițiile vechi.

Când apare Marele Preot, acesta sugerează că urmați convenția și că rămâneți în limitele unui model „încercat și testat”. Nu sunteți încă dispus să ieșiți pe un membru sau să oferiți idei noi și inovatoare. În schimb, respectați principiile și regulile cheie despre care știți că vor duce la un rezultat de succes.

Marele Preot vă poate chema să onorați tradițiile familiale sau ritualurile sacre care stau neglijate. Vi se cere să vă angajați în practica spirituală în forma sa cea mai sănătoasă – fără personalizare, fără adaptare, fără îndoire a regulilor. Dacă ți-a lipsit ritualul și tradiția, creează o practică regulată, cum ar fi rugăciunea zilnică sau rostirea harului înainte de masă. Luați în considerare explorarea moștenirii voastre spirituale sau religioase.

De asemenea, aceasta carte vorbește adesea despre apartenența la grup sau despre a face parte dintr-o instituție. Vă puteți bucura de un profund sentiment de confort fiind înconjurat de oameni care au sisteme de credință bine stabilite și valori explicite. Găsirea lor poate fi la fel de semnificativă ca explorarea unei noi credințe sau set de valori sau la fel de simplă ca aderarea la o sală de gimnastică sau la o comunitate online de învățare a unei limbi străine.

Marele preot este despre identificarea cu ceilalți și un mod de gândire care va determina învățarea în continuare.

Întors

În forma sa cea mai pozitivă, Marele Preot întors vă amintește că sunteți propriul vostru profesor. Toată înțelepciunea pe care o cautați vine din interior – nu dintr-o sursă sau putere externă. Sunteți ghidați să vă urmați propria cale și să vă adoptați propriile sisteme de credințe spirituale, mai degrabă decât să urmați orbește pe alții. La început, vă puteți simți neliniștiți pe măsură ce vă construiți propriul drum, dar, în timp, veți învăța să aveți încredere în voi și să profiți de cunoștințele voastre interioare. S-ar putea ca alții să vă pună la îndoială motivațiile de a merge împotriva tradiției, dar știți, în profunzimea sufletului vostru că acum este momentul.

Cu Marele Preot inversat nu mai aveți nevoie de aprobare externă pentru a reuși. Sunteți gata să mergeți singur și să o faceți în felul vostru, chiar dacă asta înseamnă să mergeți împotriva convenției. Da-ți-vă voie să aveți încredere în sistemul vostru de îndrumare interioară pe măsură ce vă creați propria cale înainte.

Marele Preot întors este, de asemenea, despre provocarea statu quo-ului. Vedeți moduri alternative de a vedea lumea și sunteți gata să testați chiar ideile și conceptele pe care le-ați învățat că erau „adevărul”. Nu mai acceptați structurile rigide, tradiția și dogma care vă înconjoară; în schimb, căutați oportunități de a vă răzvrăti și de a vă revendica puterea personală. Dacă vă simțiți restricționat sau constrâns și v-ați pierdut sentimentul de libertate și flexibilitate, este momentul să vă faceți propriile reguli.

Marele Preot inversat vă încurajează să examinați „modul în care facem lucrurile de aici” și să vă întrebați dacă se aliniază valorilor voastre. Este posibil să fi rulat cu pilot automat până acum și să urmăriți mulțimea, dar acum vedeți că trebuie făcute modificări.

De asemenea, Marele Preot inversat este ca un adolescent rebel care începe să pună la îndoială societatea și să ia parte la activități anti-instituționale. Poate exista o întâlnire cu autoritățile sau un conflict cu un părinte sau o persoană autorizată.

Marele Preot Tarot

Bibliografie

** Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi,
precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a
găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute
ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana
Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

*** Cutia Pandorei, jocul pe care mi l-am imaginat ca o cutie specială de bijuterii unde ne strângem cele mai intime momente.

Pandora este prima femeie de pe Pământ creată de zei despre care se spune că din curiozitate a dat drumul în lume tuturor relelor rămânând Speranța ca ultimă redută înainte de finalul călătoriei omului prin viață.

Celebra Pandora alături de Cutia ei ne spune, însă, prin povestea ei, că firul vieții se împletește
din lecțiile pe care ni le luăm în cele mai neașteptate și provocatoare situații. Și că niciodată nu suntem singuri!
Rămâne lângă noi mereu Speranța că până la urmă femeia va fi înțeleasă, iar bărbatul va duce gunoiul.

By Published On: 27/09/2021Categories: Arcana Majoră, Tarot0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment