XIII Moartea

Poate cea mai de speriat carte din întreg Tarotul, în realitate, Moartea aduce unul dintre cele mai optimiste mesaje dacă e să privim din lumina potrivită.

Moartea ca și viata sunt singurele certitudini pe care le avem, iar numai prin moarte putem da viață altor forme de viață.

Chiar și atunci când naștem, o parte din noi moare, acea parte care nu va mai fi niciodată nepărinte, și un rol cu totul nou și împlinitor ne răsare în inimă.

Fără moartea care curăță tot ce e vechi, nimic nou nu ar mai avea loc să apară în lume.

Deoarece oamenii se tem de moarte, de-a lungul vremii, aceștia au căutat să-i dea sens și valoare. Așa că, religia noastră ne învață că prin moarte ni se eliberează sufletul, putând astfel să ne alăturăm Domnului, în Viața veșnică împlinită. Unii cred în reîncarnare, iar alții aleg să fie incinerați ca să nu le fie descompuse trupurile și mâncate de viermi.

Realitatea e că toată lumea știe ce se întâmplă cu trupurile noastre după ce este părăsit de suflet. Ceea ce ne sperie cu adevărat este distrugerea personalității. Este ego-ul nostru care se separă de viață, și e o iluzie că ego-ul nu vrea să moară. De fapt, el își dorește să fie superior universului.

Dacă nu acceptăm moartea, nu ne dăm șansa să ne trăim viața în toată plinătatea ei. Ego-ul, personalitatea noastră nu reușește cu ușurință să se schimbe. Și vedem asta în respirația celor care se panichează. Ei încearcă să respire, dar uită sa expire. Să elibereze energia negativă sub formă de stres și panică.

Moartea în Tarot reprezintă traformare și rareori, în ciuda aparențelor, moarte fizică. Cartea arată momentul precis când e nevoie să ne dăm jos măștile sub care funcționăm și să acceptăm ca transformarea să aibă loc.

Doar că tranformarea este aproape întotdeauna îmbrățișată de o mare teamă: dacă renunț acum la obiceiurile mele ce se va întâmpla cu mine? Dacă mor? Orice drum necunoscut creierului nostru este asociat cu moartea.

Răspunsul este: NU VEȚI MURI. Transformarea nu aduce moarte.

Însă, dacă rămâneți în obiceiurile vechi veți muri. De fapt, nu veți trăi.

O mulțime dintre noi merg la terapie ani de zile și nu reușesc să treacă dincolo, spre vindecare din cauza temerii de a suferi.

O mulțime de oameni vor să slăbească dar nu reușesc să accepte că Eu, cea cu multe kg pot fi diferită, pot avea corpul pe care mi-l doresc. În schimb, teama preia conducerea minții și-i spune: eu mă simt bine așa, am fost mereu plinuță, soțul mă iubește oricum, etc.

E o diferență fină între ”mă simt bine așa” și ”m-aș simți mai bine altfel”.

Mintea noastră este atât de inteligentă și are atât de multe mecanisme de sabotaj ca să ne păstreze în zona de confort încât dacă am accepta transformarea, nimic nu ar mai fi imposibil în ceea ce privește starea noastră de bine.

Așa că, în fața cărții Moartea vă invit să contemplați asupra lucrurilor, oamenilor, comportamentelor, obiceiurilor pe care nu le mai doriți în viața voastră. Acele părți din voi care nu vă mai aduc împlinire și mulțumire și atunci e nevoie să le lăsați să plece ca să faceți loc, altora cu noi lecții pentru împlinirea voastră.

A sosit timpul să lăsați trecutul în spate și să vă creați un ”nou Eu” în echilibru cu noua persoană care doriți cu adevărați să deveniți.

Cu toate că nu v-a fi simplu, Moartea promite renaștere și transformare. Atenție, însă, dacă vă încăpățânați să tineți piept finalurilor necesare, să nu le lăsați să plece, e posibil să experimentați dureri emoționale și fizice.

Dacă începeți să vă vizualizați viitorul ca un nou început, cu noi posibilități, permiteți ca noi obiceiuri constructive să vă apară în viață.

Moartea întoarsă

Implică blocaj în obiceiuri vechi, teamă de schimbare și renunțare la ceea ce ne face rău. Apatie, depresie, plictiseala când e nevoie de acțiune și implicare pentru transformare.

Cea mai bună soluție în acest caz este să căutăm ajutor de specialitate, pentru că lipsa de acțiune și depresia duc de cele mai multe ori către terori interne pe care, de cele mai multe ori, le vedem prea târziu.

 

Bibliografie: Biddy Tarot și Seventy eight degrees of wisdom, Rachel Pollack

By Published On: 01/03/2022Categories: Arcana Majoră, Tarot0 Comments on XIII Moartea

Share This Story!

Leave A Comment