Despre mine

Dina Bento www.mamipetocuri.ro

Salut! Bine ai venit în clipa mea de relaxare!

Ia loc și simte-te ca acasă. Ia o cană din raftul de sus, pune-ți o cafea și așează-te confortabil.

Sunt Dina (Țarălungă) Bento. Sunt recunoscătoare pentru secolul în care trăiesc, că există cafea, scutece și avioane.

Îmi place să zâmbesc, să iubesc, iar familia mă completează.

Sunt mamă a doi copii: Andre și Beatriz, cu doar 2 ani și 4 luni diferență între ei.

Am 36 de ani. Sunt căsătorită cu iubirea vieții mele, cel care de 12 ani mă inspiră, mă încurajează și mă iubește necondiționat.

Ne-am cunoscut pe când eram voluntar într-un proiect european în Portugalia, iar legenda spune că s-a îndrăgostit atât de mult de mine că și-a lăsat familia, casa și prietenii și s-a mutat cu mine în România. De atunci trăim aici, fericiți, împreună cu copiii noștri.

Profesional, am terminat facultatea de Asistență Socială și masterul în Managementul Resurselor Umane, la Universitatea din București. Am lucrat o mare parte din tinerețea mea ca asistent social cu copii defavorizați, apoi am continuat în domeniul resurselor umane.

Am participat la o serie de proiecte pentru tineret, cel mai important este Construcția instituției Lucrătorul de Tineret pentru integrarea tinerilor în societate, având ca finalitatea crearea meseriei de lucrător de tineret – responsabil cu integrarea tinerilor în comunitate.

Sunt formator al Școlii Familiei care își propune informarea într-un mod coerent a tinerilor și a părinților în ceea ce privește educația copiilor utilizând metode blânde de lucru.

În clasa a 5-a, dirigintele și profesorul meu de limbă română m-a îndrumat să particip la un cenaclu literar care urma să mă transforme pentru totdeauna.

Am scris mult și foarte mult despre iubire. Pe-atunci despre iubiri negăsite sau poate prea mult căutate.

Apoi, despre iubiri neînțelese și pierdute, iar acum, despre iubirea care mă definește ca soție, mamă, fiică și prietenă.

Sunt o visătoare, trăiesc în povești, cred în oameni și în bunătatea lor.

Iubesc cu tot sufletul și sunt extrem de sinceră.

Îmi puteți scrie oricând la dina@mamipetocuri.ro.