Sarmale în foi de varză la Tefal Cook4me Touch Wifi
Când spunem sarmale, de cele mai multe ori ne vine în minte gustul copilăriei și în același timp, un meniu de sărbătoare care implică mult efort în bucătărie.
Ei bine, din același motiv și încă altele, eu nu am făcut niciodată sarmale până astăzi când am fost provocată să le pregătesc la cel mai nou multicooker marca Tefal Cook4me Touch cu Wifi.
Nu aveam cum să refuz, iubesc provocările, mai ales pe cele din bucătărie pentru că îmi place să aduc bucurie celor din jur prin mâncarea pe care o pregătesc.
Așadar, odată ce v-ați bucurat sufletul cu o astfel de oală, nu vă mai rămâne decât să vă descărcați în telefon aplicația My Tefal din App Store:
și să vă împrieteniți cu comunitatea Tefal pentru inspirație și schimb de rețete.
Apoi, vă decideți ce rețetă doriți să gătiți, alegând din cele peste 250 de rețete disponibile în aparat, multe altele în aplicație sau creându-vă una cu produsele din frigider pentru a elimina surplusul de alimente și vă apucați de treabă, unde treabă durează maxim 45 minute, la cea mai complicată rețetă.
Dincolo că are 13 programe de gătire, ajustează automat cantitățile de ingrediente în funcție de numărul de persoane ales, se depresurizează singură și în siguranță, are gătire expres, gătește sănătos și poți pleca liniștit la treburi în timp ce ți-ai lăsat mâncarea la gătit, cred că plusul ei cel mai mare este că te scapă de anxietate, având răspuns de fiecare dată când o deschizi la întrebarea:
Ce gătesc azi?
Sarmale în foi de varză
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 600 g carne tocată
- 120 g orez
- 3 cepe
- 600 ml suc de roșii
- 2 linguri pastă de roșii
- foi varză murată (eu am folosit o varză murată de 1.5kg)
- afumătură
- foi dafin, condimente, sare
- ulei
- 300ml apă
Preparare
Pasul 1: Călește ceapa în puțin ulei
Pasul 2: Adaugă orezul spălat și pasta de roșii dizolvată în puțină apă. Amestecă.
Pasul 3: Adaugă compoziția în carnea tocată si amestecă. Adaugă condimente și sare după gust.
Pasul 4: Pe fundul recipientului toarnă 100 g suc de roșii și puțină apă și așează cotoarele de la varza murată tăiate mărunt și câteva felii de bacon. Peste acest așternut, așează, în straturi, sarmalele împăturite. Printre ele, pune frunzele de dafin și felii de bacon.
Pasul 5: Acoperă ultimul strat de sarmale cu restul de cotoare de la varza murată și foile care au mai rămas, toarnă sucul de roșii și restul de apă în recipient, până când acoperă sarmalele aproximativ 3 sferturi.
Pasul 5: Program, gătire sub presiune mare, 30 minute.
Poftă bună!
Însă, cel mai bine, vă uitați la video ca să vedeți cât de simplu e când atunci când face oala aproape toată treaba!
Serviți cu mămăligă și smântână!