Pipote și inimi de pui la One Pot de la Tefal
Familia noastră se compune astfel: 2 mofturoși și restul mănâncă orice :)
Iar pentru acești doi mofturoși, adică subsemnata și Beti, mă dau eu peste cap ca să gătesc să nu rămână lumea flămândă.
Și nu cât pentru noi două, cât pentru toată lumea să mănânce sănătos, dar nici să nu stau toată ziua în bucătărie.
Și pentru că cel mai important pas este să știm ce vrem, oala sub presiune One Pot de la Tefal este cea mai apropiată ca să-mi împlinesc scopul propus. Fierbe foarte repede și păstrează mâncarea caldă până ne adunăm noi de pe drumuri. Ce să vrei mai mult?
Astăzi facem pipote și inimi de pui pe care eu le-am combinat cu mămăligă.
Dă-mi orice cu inimi și mămăligă și mă declar fericită!
Ingrediente:
- 500 gr inimi și pipote spălate și curățate foarte bine
- apă caldă
- pastă de tomate
- ceapă, usturoi, vin roșu, condimente
Preparare:
Pasul 1: Tăiem o ceapă, câțiva căței de usturoi și le călim direct în recipientul oalei, la funcția Brown până când devin transparente. Nu închidem capacul la oală.
Pasul 2: Adăugăm carnea curățată și spălată, eu am tăiat inimile și pipotele în jumătăți, și amestecăm bine. Păstrăm funcția Brown.
Pasul 3: Adăugăm pasta de tomate – aprox. 3 linguri am folosit eu, amestecăm. Păstrăm funcția Brown.
Pasul 4: Adăugăm vinul roșu, și după 1-2 minute, apă caldă cât să acopere aproape complet carnea. Punem apă în funcție de gustul vostru. Dacă vă place cu mai mult sos, puneți apă complet, să acopere carnea, dacă vă place mai puțin sos, acoperiți pe 3 sferturi carnea cu apă. Eu pun, undeva, intre :)
Pasul 5: Adăugăm sare, condimente care ne plac.
Pasul 6: Abia acum schimbă funcția. Închidem funcția Brown, închidem capacul, ne asigurăm că avem supapa închisă și setăm Pressure Cook pentru 20-25 minute.
Pasul 7: Facem o mămăligă între timp, un orez simplu, un piure sau doar o salată verde și vă doresc cu toate papilele gustative:
Poftă bună!
Și vă invit mai jos, la filmul evenimentelor :)