Tartă din albușuri cu ciocolată
Îmi rămăseseră 3 albușuri de la plăcintele poale-n brâu făcute pentru un târg de toamnă la școală, la copii și mă cam plictisisem să tot fac limbi de pisică.
Că de câte ori se strâng albușuri la mine în frigider, limbi de pisică scrie pe ele.
De data asta însă, am căutat să fac ceva nou și am găsit pe un site din Brazilia, că ei sunt mari experți la dulciuri, o rețetă de tartă din albușuri pe care eu am mai completat-o cu puțină ciocolată și am schimbat cantitatea de zahăr și făină.
Asta pentru că îi știu pe brazilieni, pun o mulțime de zahăr, iar eu sunt mai pe naturale :)
A ieșit un fel de chec în traducerea noastră românească, însă mult mai pufos și mai fin. Un fel de prăjitură chec, a mers perfect, dar perfect cu cafeaua de dimineață și în pachetul copiilor de la școală.
Se face super rapid, nu are nici un secret, practic 30 de minute și gata surpriza!
Ingrediente:
- 3 albușuri, cântărite, 210 g
- 150 g zahăr pudră
- 150 g făină
- jumătate linguriță sare
- 100 g ciocolată neagră
- esență vanilie
- suc de la jumătate de lămâie sau coajă de lămâie
Preparare:
Pasul 1: Am bătut albușurile spumă cu zahărul și sarea până s-a format o bezea foarte tare.
Pasul 2: Am adăugat în bezea ușor esența de vanilie, sucul de lămâie și făina dată prin sită. Am amestecat totul foarte ușor ca să nu iasă aerul din albușuri.
Pasul 3: Am topit ciocolata la microunde (1 minut mi-a luat și apoi am amestecat cu lingurița până s-a topit complet) și am adăugat-o în cremă. Am amestecat ușor.
Pasul 4: Am tapetat o formă rotundă cu hârtie de copt, am turnat crema în formă și am băgat-o la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute.
Am lăsat-o puțin la răcit și am mâncat-o cu poftă!