Lapte de cocos, rețetă făcută în casă

Eu cu laptele vegetal am o relație de mare iubire. Durează de vreun an și-o lună de când am renunțat complet la cel de origine animală, iar Beatriz a scăpat de dermatită atopică. Apoi copiii nu au mai răcit, iar stomăcelele lor nu s-au mai umflat ca baloanele, în zi de petrecere.

Schimbarea nu a fost ușoară.

Laptele de vacă este dulce și gustos, accesibil la preț, are o istorie de sute de ani în spate, ceea ce îl face un mic dejun perfect și de nerefuzat.

Doar că pentru pielea sensibilă al lui Beti este complet nesănătos, dacă mă întrebați pe mine, pentru nimeni nu e sănătos, dar știți voi, fiecare cu decizia lui în viață.

Am început cu laptele de soia, iar acum, am testat laptele de cocos în casă și este absolut genial.

Simplu de făcut și super gustos.

Singurul lui minus este acela că trebuie consumat în maxim 2-3 zile. În rest, doar să vrei să faci!

Această rețetă nu are nici un secret, aveți nevoie de fulgi de cocos, câți aveți, atâta faceți, apă caldă și un blender.

Atât de simplu!

Pasul 1:

Se pun 200 gr de fulgi la hidratat în 2-3 căni de apă fiartă. Cantitatea de apă diferă în funcție de fulgii folosiți. Important e să intre apa în toată cantitatea de fulgi. Se lasă câteva minute, cam cât să faci o fotografie și să îmbrățișezi un copil.

www.mamipetocuri.ro

Apoi, se blenduiește totul pentru câteva minute și se strecoară. La acest pas se mai poate adăuga apă, dacă vedeți că blenderul se mișcă greu. Se pune laptele scurs într-un recipient.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 2:

Se repun fulgii de cocos în alte 2-3 căni de apă fiartă. Se lasă la hidratat din nou câteva minute, apoi se blenduiește totul. Se strecoară conținutul, lichidul de la primul pas se completează cu lichidul de la pasul 2, obținând astfel, aproximativ 1 litru de lapte de cocos.

Este primul lapte vegetal pe care l-am putut bea în forma lui inițială, fără adaos de miere sau alt condiment. Este foarte aromat și plăcut la gust.

Se păstrează la frigider pentru 2-3 zile.

Pulpa rămasă se poate consuma ca atare alături de miere sau în compoziția unor prăjituri.

După un anumit timp, probabil veți observa cum se separă laptele de grăsimea din cocos.

Laptele îl puteți folosi împreună cu cereale, ca gustare, la smoothie-uri sau la anumite rețete cum ar fi coconut chicken curry.

Grăsimea e untul de cocos pe care îl puteți folosi ca ulei.

Ce fabuloasă este natura!

Share This Story!

6 Comments

  1. Raluca Badita 09/01/2018 at 09:48 - Reply

    Nuca de cocos este preferata mea. Lapte nu am baut. Nu pot sa beau cafeaua fara lapte, dar nu as putea niciodata sa beau lapte fara ceva:)). Sunt sigura ca laptele asta l-as bea direct din sticla

  2. Claudia 10/01/2018 at 12:05 - Reply

    Apa trebuie sa fierbinte ? Daca se raceste putin, nu e ok ? Ma gandesc la viata nutrientilor…
    Multumesc.

    • Dina Bento 10/01/2018 at 18:44 - Reply

      Ba da, puțin răcită. Nu chiar clocotită. Cu plăcere. Mulțumesc că ai trecut pe la mine :)

  3. Raluca 27/10/2018 at 16:14 - Reply

    Am încercat și eu rețeta. Foarte simplu de preparat și gustos.
    Cand a fost gata l am pus într o sticla și și a lăsat asa un fel de zer cam de la jumătatea sticlei în jos. E normal?

    • Dina Bento 28/10/2018 at 09:49 - Reply

      Da, partea de sus e untul de cocos pe care-l poți folosi la alte preparate sau ca și cremă :)
      Dacă nu, îl poți amesteca cu zerul și îl folosești ca atare.

Leave A Comment