Supă de pui cu găluște (la Tefal One Pot)

Cea mai bună supă de pui pe care am făcut-o vreodată este fără nici un dubiu cea gătită la One Pot de la Tefal.

Și vă spun sincer că nu aveam nici o așteptare de a fi mai bună sau mai gustoasă ca cea făcută în mod tradițional. Dar de data asta, m-a dat pe spate! Carnea super fiartă, zeama transparentă – ăsta-i semnul meu că e de un real succes, iar găluștile moi ca norii într-o zi de vară.

Toată treaba a durat o oră, în două zile s-a dat gata minunea și cred că tocmai s-a schimbat topul cu cele mai bune mâncăruri făcute de mama vreodată acasă :)

Ingrediente:

  • carne pui
  • apă caldă
  • pătrunjel rădăcină, păstârnac, țelină, pătrunjel proaspăt, morcov, o ceapă
  • sare

Pentru găluște:

  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apă
  • aprox. 140 g griș
  • 1 jumătate de linguriță praf de copt
  • sare

Preparare:

Aproape întotdeauna, când am în plan această rețetă cumpăr un pui întreg din care pun la supă aripile, spatele și oasele pieptului. Pulpele și pieptul le gătesc separat.

Așadar, am curățat carnea, am spălat-o și am pus-o în recipientul TOP-ului (Tefal One Pot). Am adăugat legumele: pătrunjelul rădăcină, păstârnacul, țelina, ceapa întreagă și morcovul tăiat rondele. Eu am avut legumele congelate, mai puțin ceapa și morcovul, dar cu cât mai proaspete cu atât mai bine. Am adăugat apă clocotită, 2 linii sub maxim, dar asta și pentru că nu am avut foarte multă carne. Voi puneți apă în funcție de cantitatea de carne și legume. Nu am pus sare, încă. Am setat programul ”soup/ meat” pentru 20 de minute.

Între timp am pregătit găluștele.

Pentru că mi-a luat și mie ceva timp să înțeleg cât griș să pun și cum trebuie să arate compoziția de găluști ca să nu iasă nici prea moi nici prea tari, o să vă împărtășesc rețeta mea care sper să vă ajute în supele de pui viitoare.

Prima dată se bat cele 2 ouă bine cu uleiul și apa, apoi adaug sarea și grișul în ploaie. Continui să amestec rapid, iar la final adaug praful de copt. Compoziția trebuie să curgă greu, iar atunci când o puneți cu lingura în supă, găluștele nu trebuie să se desfacă.

Și acum, înapoi la supă:

Când s-a terminat programul, am depresurizat manual și am scos carnea și legumele din zeamă.

www.mamipetocuri.ro

Carnea am scos-o de pe oase, așa îmi place mie, e mai simplu de mâncat și am aruncat legumele, mai puțin morcovul. De obicei le las și pe ele, dar de data asta am simțit nevoia să fie mai clară supa. Când am văzut-o așa transparentă, m-am pierdut cu firea :)

Cum spuneam, după ce am scos carnea de pe oase am pus-o din nou în zeamă, am adăugat cu lingura găluștele și tot acum am pus și sare. Am setat din nou programul ”soup/ veg” pentru 4 minute.

Am presărat pătrunjel și-a fost un prânz de vis! Iar totul a durat o oră.

www.mamipetocuri.rowww.mamipetocuri.ro

 

By Published On: 26/01/2021Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment