Cele mai rapide și simple bezele făcute în casă

Da, am făcut cele mai bune bezele, cele mai rapide și cele mai simple.

Sunt mare fan bezele și Pavlova, am încercat ceva rețete la viața mea, ba cu zahăr, ba cu îndulcitor, ba cu bicabonat, ba fără, toate au ieșit bune, dar asta, de departe, este cea mai simplă și rapidă.

Aveam 9 albușuri de ouă pentru că tocmai făcusem o Tarta de nata cu 9 gălbenușuri și nu eram hotărâtă dacă să mai încerc niște bezele sau să fac Limbi de pisică.

Ceva mi-a spus să fac bezele. Am cântărit albușurile și aveam exact 289 g.

Teoretic, se pune zahăr câte grame de albușuri avem.

Eu am pus mai puțin, vreo 250 g. Am folosit zahăr pudră. Se putea și mai puțin, au ieșit destul de dulci, dar asta ține de gustul fiecăruia.

Având acestea în vedere, să înceapă distracția:

Ingrediente:

  • 300 g albușuri (sau câte aveți voi)
  • 300 g zahăr (dacă le doriți foarte dulci) Eu aș reduce la 250 g.
  • zeamă de lămâie

Preparare:

Pasul 1: Într-o oală, amestecăm albușurile cu zahărul și se pun la foc mic. Amestecăm continuu cu cun tel  până se încălzește conținutul. Adică, dacă îl testăm cu un deget, nu ne frigem. Închidem focul.

Pasul 2: Transferăm albușurile în recipientul de mixer, adăugăm zeama de lâmâie și le batem până devin ferme și nu curg.

Pasul 3: Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, formăm bezele după propria imaginație, eu am făcut chiar și o mini pavlova care s-a mâncat instant.

bezele rapide

Pasul 4: Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 100 grade, pentru aproximativ 60 – 80 de minute. Depinde de cuptor. Dupa ce s-a terminat timpul, deschidem ușa de la cuptor și le lăsăm să se răcească până nu mai au copiii răbdare și le mănâncă cu poftă.

Aveți toate șansele să câștigați titlul de ”Mami, te rugăăăm, ne mai faci?”

 

bezele rapide si simple

Share This Story!

Leave A Comment