Înghețată rapidă și gustoasă de casă din 3 ingrediente

Nu știu cum e la voi, dar la noi dacă nu e înghețată în congelator, e tristețe mare în casă. Indiferent de anotimp, înghețata e baza la desert când avem musafiri în weekend sau baza la ceva dulce din timpul săptămânii.

Și din acceași categorie cu bomboanele făcute în casă, ultima dată când am fost la magazin și m-au rugat copiii să le cumpăr înghețată și-am citit eticheta, era să-mi cadă din mână cornetul.

Preferatele copiilor mei sunt unele care în Portugalia se numesc Calipo, le-am găsit și la noi, la Lidl, sunt un fel de suc de fructe înghețat. Și de unde credeam eu că astea conțin doar apă și ceva suc de fructe, ele conțin o gramadă de zahăr și îndulcitori de nu mi-a venit să cred.

Așa că, mi-a apărut în cap vestita întrebare:

– Păi ce, eu nu pot să fac în casă?

Normal că toate mamele pot să facă înghețată în casă.

Și să vă spun și cât de simplu e. Da’ nu că e simplu, abia am reușit să fac o poză să v-o arăt că dispar instant, atât de bune sunt. Și pentru că sunt naturale și sănătoase, copiii au voie la cât de multe vor ei.

Fericire maximă, nici nu pot să vă explic!

Ingrediente:

  • 250 ml lapte vegetal ( eu folosesc de cocos sau migdale, neîndulcit).
  • o banană
  • aproximativ 100 g de fructe congelate

Ultima dată am făcut cu zmeură, o nebunie! Fructe congelate găsiți la Lidl la super preț.

Dacă nu e suficient de dulce, adăugați o lingură de miere. Eu chem copiii la degustat ca să mă asigur că iese exact pe gustul lor.

Preparare:

Pasul 1: Într-un blender, turnați laptele și fructele și mixați totul până se formează o spumă groasă. Mai adăugați lapte sau fructe pentru consistența dorită.

Pasul 2: Turnați în forme și congelați pentru aprox. 4 ore.

Delectare plăcută!

 

By Published On: 12/01/2022Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment