Paste cu ton și mozzarella

Gătesc multe tipuri de paste pentru că dacă e ceva ce copiii mei ar mânca de 3 ori pe zi fără să se plictisească iar eu aș găti de 3 ori pe zi fără să obosesc, astea ar fi cu siguranță, pastele!

Iar rețeta ce urmează să v-o spun este de departe cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă vreodată descoperită! Știu că toate pastele se laudă cu aceste 2 calități, dar nici una nu este paste cu ton și mozzarella, la care numai pastele se pun la fiert! Restul e pe natural și crud :)

Sunteți gata pentru a vă revoluționa meniul de prânz?

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 300-350 grame spaghetti
  • 2 cutii ton de 160 grame (merge și o singură cutie dacă vă plac mai simple. La noi, familia iubește tonul și peștele, în general. Tonul trebuie să fie din cel mai calitativ pentru că acesta va da gust pastelor. De obicei, eu cumpăr ton bucăți în ulei de măsline.)
  • 150 – 200 grame mozzarella (eu cumpăr biluțe de la Lidl)
  • 1-2 linguri de parmezan ras
  • 1- 2 roșii cherry dacă aveți și vă plac
  • busuioc, oregano, ulei de măsline (eu nu mai adaug pentru că îl folosesc pe cel de la ton), sare

Preparare:

  • Într-o oală, se pun pastele la fiert conform timpului de pe pachet
  • Într-un castron, se amestecă: tonul, dacă este bucăți mari îl puteți fărâmița cu furculița puțin, roșiile, busuiocul, oregano, sarea, uleiul de măsline dacă mai considerați necesar, mozzarella și parmezanul (dacă mai considerați necesar, eu nu îl pun mereu pentru că îmi place uneori să simt gustul fin de mozzarella).

De fapt, asta e și partea bună a acestor paste. Că în funcție de brânza pusă, gustul diferă. Poți găti aceeași rețetă, dar mănânci mereu ceva diferit.

www.mamipetocuri.ro

  • Scurgeți pastele, adăugați compoziția cu ton peste ele, amestecați puțin cu furculița, puneți capacul la oală și amestecați cu forță compoziția așa cum ați dansa în picioarele goale, ritmic, într-un trib african, chemând zeitățile, cu mâinile în sus.
  • Puteți adăuga parmezan pe deasupra sau le puteți servi ca atare.

 

Gustul va fi divin, răsplată pentru dansul prestat!

Poftă bună!

www.mamipetocuri.ro

*** această rețetă merge servită cu un pahar de rose și o carte care să te binedispună: ”Destin de mamă este o reprezentare cu tușe ironic-amuzante a vieții de familie de astăzi,
precum și a universului interior al femeii contemporane, răvășite și supraîncărcate. Dina a găsit soluția de a te lăsa, ca femeie, în ghidajul instinctului și al intuiției feminine, recunoscute
ca fiind salvatoare, plus o bună educație – adică ceea ce știi după ce ai uitat tot.” (Oana
Moșoiu, soră, trainer, voluntar, profesor, mamă ș.c.l)

 

 

Share This Story!

Leave A Comment