Pulpe de pui dezosate în stil asiatic

Aveam o caserolă de pulpe dezosate de pui și mă tot chinuia talentul să fac ceva cu ele mai diferit decât să le bag la cuptor cu niște condimente.

Știți, probabil, că în general, carnea fără os e mai puțin gustoasă și are nevoie de ”un ceva” care să le facă mai speciale.

Și ce credeți că am făcut?

Fiți atenți.

Pasul 1. Pregătim un sos minunat din:

  • sos soia
  • apă
  • oțet de orez (am avut eu), dar puteți pune balsamic sau de mere.
  • miere
  • usturoi praf
  • dafin
  • piper și sare

Pasul 2: În oala mea electrică Tefal am pus pulpele spălate și am turnat sosul peste ele. Am setat pressure cook pentru 20 minute. Când s-a terminat programul, am depresurizat și am setat programul bake pentru câteva minute, până a scăzut sosul, iar carnea s-a aurit.

Pentru cine alege varianta clasică, facem așa:

Pasul 2: Punem sosul la fiert într-o oală suficient de mare să încapă apoi și pulpepe, poate fi o cratiță sau un ceaun, și când ajunge la punctul de fierbere, adăugăm pulpepe spălate. Le lăsăm să fiarbă în sos pentru 30-35 minute. Să fie carnea gata.

Pasul 3: Le scoatem pe hârtie, scădem un pic sosul și îl turnăm peste pulpele răcorite.

Facem un orez basmati și avem cea mai asiatică și gustoasă masă în familie.

Sau cu cine vreți voi!

Pulpe dezosate de pui in stil asiatic

Poftă bună!

Share This Story!

Leave A Comment