Cheesecake cu Inka, ciocolată și miere

Nu știu cine a inventat cheesecake-ul dar măreață idee a avut. Să combini tu câteva ingrediente gustoase, puțin zahăr sau deloc, fructe și ce vă mai place vouă, să-l pui la frigider și să bucuri o familie întreagă, vă spun, mare lucru e!

În plus, petreci maxim 2 ore în bucătărie, folosești puține vase, iar costurile sunt reduse.

Gustul, însă, divin!

Ingrediente pentru blat:

  • 400 gr de biscuiți petit beurre (cei digestivi se întăresc prea tare)
  • 150 gr de unt topit

Biscuiții se sfărâmă cu mâna sau cu blenderul, iar peste ei se toarnă untul topit. Când untul a intrat în biscuiți și compoziția a ajuns la densitatea nisipului ud o așezați la baza unei forme cu inel de aproximativ 26 de cm. Apoi cu o lingură sau un fund de pahar drept apăsați din loc în loc pentru a se compacta mai bine. Lăsați la frigider până pregătiți crema.

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 grame cremă de brânză (cât mai calitativă)
  • 400 grame smântână pentru frișcă neîndulcită
  • 3-4 linguri de miere (în funcție de gustul fiecăruia)
  • 1 lingură de Inka
  • 20 grame de gelatină
  • 100 grame ciocolată neagră topită

Gelatina se hidratează în aproximativ 100 grame de apă rece, iar apoi se desface la bain marie.

Într-un recipient suficient de mare se amestecă crema de brânză, smântâna neîndulcită, Inka și mierea. Se omogenizează totul cu mixerul, iar la final se adaugă gelatina, amestecând continuu.

Se scoate blatul din frigider și se așază peste el o jumătate din compoziția formată. Se pune la frigider.

La restul compoziției se adaugă 100 grame ciocolată neagră topită. Amestecăm totul foarte bine, iar apoi o adăugăm peste compoziția din frigider. Straturile nu se vor combina, fiți fără grijă!

Lăsăm totul la frigider peste noapte sau minim 4 ore.

Apoi, se ornează după preferințe. Putem pune fructe, ciocolată rasă sau îl lăsăm simplu.

Eu am ales să ornez cu câteva bomboane de ciocolată pe care le aveam prin casă și să rad un pic de ciocolată neagră pentru contrast.

A ieșit delicios!

Nu e foarte dulce, are un gust suav de miere, este sănătos pentru că are Inka și nu conține zahăr, nu mai spun că-l puteți face împreună cu copiii și savura la orice eveniment cu familia sau prietenii.

Spor la bucătărit!

 

www.mamipetocuri.ro

Share This Story!

Leave A Comment