Mousse de fructul pasiunii
Sunt adepta mousse-urilor de când m-am născut.
Mousse de ciocolată, mousse de ananas, mousse de orice fruct vreți voi, dar primul mousse de care m-am îndrăgostit iremediabil în Portugalia a fost mousse de fructul pasiunii sau maracuja, cum se spune în limba lor.
L-am gustat prima dată home made la o prietenă portugheză care locuia aici, în România, pe vremea când laptele condensat era o raritate și se găsea numai prin Dragonul roșu și la magazinele rusești.
Ohoo, astăzi, însă, avem lapte condensat peste tot, ba îl putem face și în casă, iar fructul pasiunii se găsește în perioada aceasta tomnatică la orice supermarket. Arată ca niște mingiuțe de ping pong puțin mai mari, maronii, iar gustul este dulce acrișor.
Dacă nu găsiți proaspete, căutați la cutie la raionul de conserve.
Probabil v-ați obișnuit cu mine că nu sunt fan deserturi foarte dulci. De aceea, acest fruct este unul dintre preferatele mele.
Și nu, nu mă transformă într-o pasionată la spălat aragazul și nici la călcatul rufelor. Numele îi vine din latinescul Passiflora, unde passio înseamnă patimi. Deci, mai degrabă Floarea patimilor, decât Fructul pasiunii. Dar, nu-i așa că sună mai incitant? Sună!
Și așa să-i rămână numele!
Fructul pasiunii se taie pe jumătate și cu o lingură se scoate pulpa din interior. Cu aceasta ne vom distra în bucătărie.
Pregătirea rețetei durează maxim 15 minute și este acel tip de desert pe care îl faci contra cronometru când ești în întârziere.
Rapid, diferit și super gustos!
Ingrediente:
- 300 g de pulpă de fructul pasiunii (aproximativ 10-12 buc). Dar dacă aveți de unde, adăugați și 400 g, cu cât mai mult cu atât mai gustos.
- 1 cutie lapte condensat îndulcit de 390 g. Este gramajul standard.
- 1 plic de gelatină
- 400 g de smântână pentru frișcă
- lapte cald pentru gelatină
Preparare:
Pasul 1: Desfacem gelatina în puțin lapte cald conform instrucțiunilor de pe ambalaj
Pasul 2: Batem smântâna frișcă.
Pasul 3: Adăugăm laptele condensat și pulpa de fruct și amestecăm ușor cu o spatulă.
Pasul 4: Adăugăm gelatina, amestecăm și turnăm compoziția într-un recipient care merge la frigider pentru minim o oră.
Pasul 5: Dacă mai aveți pulpă rămasă, puteți orna pe deasupra, eu prefer s-o las mai simplă.
Să vă bucurați de ea!