Turtițe cu brânză coapte în tigaie

Știți că nu sunt mare fan dulciuri, în schimb, dă-mi orice sărat și voi fi fericită :)

Iar dacă se poate face în casă și repede și cu puține ingrediente, atunci, sunt de două ori fericită.

Și cum e frumos să țin numai pentru mine, vă scriu mai jos rețeta. Acuma, între noi fie vorba, o pun mai mult pentru mine, că-mi dă confort să știu că starea de bine e la 15 minute distanță, mereu la îndemână.

Din cantitățile de mai jos ies doar 4 bucăți, dar având în vedere că sunt destul de sățioase, eu zic că e suficient pentru o gustare. Uneori, și prânz la mine.  Eu mă bat cu Beti pentru ele, știți voi, ce naște din pisică…., de aceea, fac cantitate dublă, plus că sunt bune și reci sau încălzite puțin la cuptor.

Nu are nici un secret rețeta aceasta, absolut zero.

Ingrediente:

  • 120 g făina albă
  • 130 g iaurt grecesc (unul mic de la Napolact am avut eu)
  • 1/2 linguriță usturoi granulat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • alte condimente dacă doriți
  • brânză rasă, mozzarella

Preparare:

Pasul 1: Amestecăm toate ingredientele de mai sus, mai puțin brânza și formăm un aluat moale, nelipicios

Pasul 2: Îl împărțim în 4 bucăți egale, eu le cântăresc că îmi place perfecțiunea :)

Pasul 3: Din fiecare bucată întindem cu sucitorul o foaie, nu foarte subțire, și punem în mijloc brânza rasă. Apoi, unim capetele foii în mijloc ca să nu iasă brânza și cu sucitorul dăm o formă plată turtiței

Pasul 4: Încălzim o tigaie, fără ulei, și coacem turițele, pe rând, câteva minute pe o parte și pe alta, până prind culoare arămie.

De-li-cios! Poftă bună!

turtite coapte

Share This Story!

Leave A Comment