Pulpe de pui cu mozzarela la cuptor

M-am apucat să fac aceste pulpe la cuptor și după ceva timp în bucătărie, mai mult decât am previzionat, le-am spus copiilor:

– Mâncați, simțiți-vă bine că altă dată nu vă mai fac!

Au gustat ei curioși, ce-i drept arătau într-un mare fel și mirosea ca la cel mai gustos fast food și au strigat brusc:

– Maaaami, ce bun e! Cea mai bună mâncare făcută vreodată de tine! Hai, spune că ne mai faci!

Na, poftim! Victima propriului succes, cum ar veni.

Vă las și vouă rețeta care sigur o să bucure pe toată lumea până la ultimul mofturos. Nu mai spun că sunt făcute la cuptor, deci și sănătoase.

Ideea rețetei a plecat de la un film de pe internet unde am văzut modul acesta inedit de a tăia pulpele. Marinata, restul ingredientelor și partea de a le face la cuptor și nu prăjite în ulei au fost decizii personale, după gustul și asemănarea familiei.

Acuma, voi știți, cerul e limita. Puteți să le faceți cum doriți.

Rețeta nu are nici un secret, partea care necesită mai multă răbdare e cea în care se pregătesc pulpele. În rest, timpul se scurge prea greu pentru ce bunătate va ieși.

Ingrediente:

Pentru marinată:

  • 8 ciocănele de pui
  • 100 ml lapte bătut sau chefir
  • usturoi praf sau proaspăt tocat
  • sare, boia dulce
  • 1-2 linguri de sos teriyaky sau soia

Pentru crustă:

  • 100 g făină de care vreți voi, dietetică, 650, eu am avut de orez că mă tot împiedicam de ea și i-am găsit acum rostul în viața mea
  • 2 ouă sau 3 mai mici
  • sare, dupa gust
  • parmezan sau mozzarela dată pe răzătoarea mică

Preparare:

Pasul 1: Pregătim pulpele, una câte una, astfel: cu un șervețel de bucătărie din hârtie scoatem pielea de pe ele, trăgând puternic, dintr-o dată. Apoi, cu un cuțit, facem o tăietură direct în carne pe direcția cu osul principal, iar apoi se scoate carnea de pe os fără să o dezlipim cu totul. La final, trebuie să arate ca în fotografia nr. 3.

pulpe crocante la cuptor

Pasul 2: Pregătim marinata și lăsăm pulpele pentru minim 30 minute în frigider.

pulpe crocante la cuptor

Pasul 3: Între timp, pregătim trei recipiente: într-unul așezăm făina, în celălalt oul și în al treilea, parmezanul.

Pasul 4: Preîncălzim cuptorul la 200-220 grade, funcția căldură jos – sus cu ventilație.

Pasul 5: Luăm tava de la cuptor, cea neagră și o tapetăm cu folie de aluminiu. Apoi, luăm grătarul de la cuptor, il ungem cu puțin ulei sau unt. Le lăsăm deoparte.

Pasul 6: Scoatem pulpele din frigider, le scuturăm de surplusul de marinată, le trecem prin făină, apoi prin ou și parmezan și le așezăm pe grătar.

pulpa crocanta cu parmezan

Pasul 7: Le lăsăm la cuptor aproximativ 40 minute.

pulpe de pui la cuptor

Așa arătau ale mele în ușa cuptorului, la final de program. Aici trăsesem de grătar ca să le fac poză, dar vedeți în spate, tava cu folia de aluminiu sub grătar, ca să se scurgă surplusul și să nu vă murdărească tot cuptorul.

Ce-a urmat, destrăbălare culinară!

 

Le-am combinat cu orez basmati în care am adăugat un pic de curcuma.

pulpa crocanta cu orez basmati

Poftă bună și mai reveniți pe la noi!

pulpa crocanta la cuptor

 

Share This Story!

Leave A Comment