Ceafă de porc la oala sub presiune One Pot de la Tefal

Revin azi cu o nouă rețetă făcută la oala sub presiune One Pot de la Tefal, electrocasnic pe care îl folosesc la fel de mult ca mașina de spălat vase sau rufe.

Pentru că în timpul școlii programul meu este cel puțin haotic, ia copiii, du copiii, ia din nou copiii, du din nou copiii care la școală, care la opționale, este mană cerească să pui toate ingredientele într-o oală și să pleci liniștit de-acasă, știind că la întoarcere masa este gata.

Așadar, de data asta am avut 3 cefe de porc fără os. Voi puteți pune orice vreți, ceafă cu os, cârnați, piept de porc, important e să fie carne de porc ca să păstrăm timpul de preparare. La porc și vită durează mai mult, la pui, mai puțin.

Azi facem porc.

Setăm oala pe funcția”brown”, ungem recipientul cu ulei de măsline sau de care vreți și așezăm bucățile de carne, uscate cu un șervețel de bucătărie.

Dacă aveți mai multe bucăți și nu intră toate pe fundul recipientului, faceți acest pas pe rând. Adică, puneți pe rând bucățile de carne.

Le lăsăm să prindă o crustă și pe o parte și pe alta, apoi le scoatem și continuăm procesul până terminăm toate bucățile. La mine nu a fost cazul că au intrat toate de prima dată, așa că le-am prăjit puțin și am adăugat peste ele condimente: sare, piper, oregano, praf de usturoi, boia și ce mai vreți voi, am turnat niște vin roșu sau bere, dacă nu aveți vin, și sos de roșii.

Pentru cei care au avut mai multe bucăți de carne, la acest pas le puneți pe toate în recipient.

Închideți funcția ”brown” și mutați pe ”pressure cook” 30 sau 40 de minute, în funcție de câtă carne aveți.

Eu am pus pentru 30 de minute.

Când s-a scurs timpul am depresurizat oala, am făcut un piure și am mâncat cu poftă.

Dacă este prea mult sos în oală, mai puneți funcția ”brown” pentru câteva minute, cu capacul deschis până de evaporă surplusul de sos.

Poftă bună!

Mai jos, aveți și video-ul cu detaliile rețetei:

 

Share This Story!

Leave A Comment