Orez chinezesc cu ou și creveți

Vă jur că pentru mine scriu această rețetă și mai apoi, pentru voi.

Să nu care cumva să o uit că e păcat de Dumnezeu așa bunătate să nu apară măcar o dată la două săptămâni în meniul familiei.

Eu aș mânca zilnic, dacă aș avea crescătorie de creveți acasă.

Rețeta perfectă de departe: super rapidă, supergustoasă și garantat nu mai rămâne în frigider pentru a doua zi că e prea bun și merge la fix și cu prosecco.

Ingrediente (4 persoane):

  • 500 g creveți decorticați (eu am luat din aceia mari, tiger, ca să înțeleg ceva din ei când mănânc)
  • o cană de orez prefiert sau basmati
  • 1 pungă de legume congelate (eu am mereu în congelator pungi de legume stir fry de 450 gr de la Edenia, dar puteți pune ce legume vă plac)
  • 2-3 ouă (eu am pus 2 dar s-a cerut ca data viitoare să pun 3)
  • condimente: usturoi, ceapă, turmeric, sare, sos de soia, ulei măsline, sos Oyster/ sos sweet chilly sau ce sos chinezesc aveți în frigider și vă place

Pentru rețeta aceasta, merită să vă luați sosuri multe și diverse și să aveți mereu în frigider. Eu, cel puțin, asta fac!

Preparare:

Pasul 1: Într-o oală, puneți apă la clocotit și când începe să fiarbă adăugați cana de orez și lăsați la fiert 10-12 minute. Cam atât îi ia acestui orez să se gătească. Scurgeți imediat. Cine are One Pot de la Tefal, la o cană de orez puneți 2 căni de apă caldă și lăsați pe funcția ”rice” 5 minute.

Pasul 2: Într-o tigaie mare, puneți ulei de măsline și creveții congelați sau și mai bine, decongelați. Ai mei au fost congelați, așa că am așteptat până s-a evaporat apa și au început să se înmoaie, i-am întors pe o parte și pe alta ca să se facă bine și i-am scos pe o farfurie.

Pasul 3: Adăugați o ceapă și 2-3 căței de usturoi tăiați, iar apoi, orezul. Amestecați bine, lăsați câteva minute, iar apoi adăugați legumele congelate. Cele stir fry au și ele orez în compoziție, de aceea le și aleg pe acestea că se combină bine cu meniul nostru. Amestecați totul foarte bine și lasați la foc mic. Acum, adăugați sare, piper, turmeric, sos de soia, oyster. Pe cel sweet chilli îl lăsăm la final.

Pssul 4: În mijlocul tigăii faceți cu lingura niște găuri și spargeți cele 2-3 (poate 4) ouă și cu lingura le amestecați în ele, nu în orez. Adică, le bateți un pic ca pe omletă. Ouălele trebuie să se facă înainte de a se combina cu orezul, că altfel stricăm povestea. Când sunt gata, amestecați totul foarte bine, adăugați creveții și mai adăugați sos de soia, sau la nevoie, puțină apă. Eu nu am avut nevoie, prefer sosuri decât apă, dar depinde de legumele pe care le-ați folosit.

Pasul 5: La final, adăugăm sos sweet chilli care îi dă un gust mirabolant și te duce direct la Zidul Chinezesc. Cu inima, că mintea îți stă la mâncare, cum să te înfrupți mai repede din ea!

Cu vasele nu veți mai avea probleme, vor fi linse :)

Poftă bună!

 

By Published On: 19/01/2023Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment