Castane coapte în cuptor
De castanele coapte m-am îndrăgostit în Porto, acum 15 ani, pe o vreme rece, de iarnă.
Era tare frig, se oprise ploaia, iar noi ne plimbam pe străduţe pietruite, strângându-ne tare în brațe.
Ne-am oprit lângă un moşuleţ care cocea acolo în piaţetă, în faţa noastră, castane.
– Dacă ai ajuns în Porto trebuie să încerci castanele coapte, mi-a spus el şi i-a întins moșului 1 euro.
A fost dragoste la prima degustare.
Dacă nu sunteți în Porto şi nici nu v-ați planificat curând o vacanță în Portugalia, puteți merge în Cora sau Lidl, sau în orice alt supermarket să cumpărați castane comestibile.
Ca să vă bucurați de un gust desăvărșit de toamnă castanie :) căutați să nu fie seci.
Apoi, luați un cuţit şi faceți o tăietură pe mijloc sau ciobiți-le la un colț.
Tăietura face toată treaba.
Așezați-le într-o tavă de copt și puneți-le nişte sare. De mare, de preferat.
Apoi, se dau la cuptor la 200 grade.
Când o să înceapă să miroase a vis şi stele în casă, după aproximativ 30-40 minute, sunt numai bune de scos din cuptor și de adulmecat. Lăsați-le la răcit, într-un vas acoperit pentru câteva minute.
Se mănâncă relativ calde, cu prietenii sau cu persoana iubită la un film.
Pentru varianta părinți, împreună cu copiii că nu o să mai scăpați de ei!
Nu exageraţi, sunt cam grele pentru stomac.
Poftă bună!
*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.