Castane coapte în cuptor

De castanele coapte m-am îndrăgostit în Porto, acum 15 ani, pe o vreme rece, de iarnă.

Era tare frig, se oprise ploaia, iar noi ne plimbam pe străduţe pietruite, strângându-ne tare în brațe.

Ne-am oprit lângă un moşuleţ care cocea acolo în piaţetă, în faţa noastră, castane.

– Dacă ai ajuns în Porto trebuie să încerci castanele coapte, mi-a spus el şi i-a întins moșului 1 euro.

A fost dragoste la prima degustare.

Dacă nu sunteți în Porto şi nici nu v-ați planificat curând o vacanță în Portugalia, puteți merge în Cora sau Lidl, sau în orice alt supermarket să cumpărați castane comestibile.
Ca să vă bucurați de un gust desăvărșit de toamnă castanie :) căutați să nu fie seci.

Apoi, luați un cuţit şi faceți o tăietură pe mijloc sau ciobiți-le la un colț.

Www.mamipetocuri.ro

Tăietura face toată treaba.

Așezați-le într-o tavă de copt și puneți-le nişte sare. De mare, de preferat.

Apoi, se dau la cuptor la 200 grade.

Când o să înceapă să miroase a vis şi stele în casă, după aproximativ 30-40 minute, sunt numai bune de scos din cuptor și de adulmecat. Lăsați-le la răcit, într-un vas acoperit pentru câteva minute.

Se mănâncă relativ calde, cu prietenii sau cu persoana iubită la un film.
Pentru varianta părinți, împreună cu copiii că nu o să mai scăpați de ei!

Nu exageraţi, sunt cam grele pentru stomac.

Poftă bună!

*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

Share This Story!

Leave A Comment