Pao de Lo de Ovar, desert portughez rapid, crocant și lichid
Dacă stați bine cu colesterolul și vă mai vin și neamurile neanunțate în vizită vă dau rețeta perfectă pentru a sta maxim 30 de minute în bucătărie și a-i da pe toți pe spate. Aveți spătare la scaune, da?
Desertul acesta vine din Ovar, unde Ovar este un oraș din Portugalia și e un fel de chec, lichid pe dinăuntru și crocant pe dinafară.
Pao de Lo de Ovar
De când l-am gustat prima dată, la o portugheză, m-am îndrăgostit pe loc de el. Nu-l găsiți în cofetării, de vânzare, mai degrabă prin supermarketuri, dar nu vi-l recomand. E lesne, sper, de ce.
Mai bine învățați să-l faceți singuri acasă. E atât de simplu că e păcat de Dumnezeu să vă lăsați neamurile fără desert.
Ingrediente:
– 8 gălbenușuri (cu albușurile faceți Limbi de pisici)
– 4 ouă întregi
– 75 grame făină albă
– 150 grame zahăr
Aveți în vedere:
– se coace la 200 grade cuptor preîncălzit nu mai mult de 10, maxim 11 minute. Dacă-l lăsați peste acest timp, nu mai iese lichid, ci un fel de pandișpan de-al nostru.
– Înainte să-l scoateți din tavă, lăsați-l câteva minute la răcorit. Crema lichidă dinăuntru trebuie să se așeze un pic. Dacă rezistați, el de fapt se mănâncă rece. La noi n-a prins punctul ăsta.
Preparare:
Sharing is Caring și mai mult decât atât.