Pao de Lo de Ovar, desert portughez rapid, crocant și lichid

Dacă stați bine cu colesterolul și vă mai vin și neamurile neanunțate în vizită vă dau rețeta perfectă pentru a sta maxim 30 de minute în bucătărie și a-i da pe toți pe spate. Aveți spătare la scaune, da?

Desertul acesta vine din Ovar, unde Ovar este un oraș din Portugalia și e un fel de chec, lichid pe dinăuntru și crocant pe dinafară.

 Pao de Lo de Ovar

De când l-am gustat prima dată, la o portugheză, m-am îndrăgostit pe loc de el. Nu-l găsiți în cofetării, de vânzare, mai degrabă prin supermarketuri, dar nu vi-l recomand. E lesne, sper, de ce.

Mai bine învățați să-l faceți singuri acasă. E atât de simplu că e păcat de Dumnezeu să vă lăsați neamurile fără desert.

Ingrediente:

– 8 gălbenușuri (cu albușurile faceți Limbi de pisici)

– 4 ouă întregi

– 75 grame făină albă

– 150 grame zahăr

Aveți în vedere:

– se coace la 200 grade cuptor preîncălzit nu mai mult de 10, maxim 11 minute. Dacă-l lăsați peste acest timp, nu mai iese lichid, ci un fel de pandișpan de-al nostru.

– Înainte să-l scoateți din tavă, lăsați-l câteva minute la răcorit. Crema lichidă dinăuntru trebuie să se așeze un pic. Dacă rezistați, el de fapt se mănâncă rece. La noi n-a prins punctul ăsta.

Preparare:

 

Sharing is Caring și mai mult decât atât.

 

Share This Story!

Leave A Comment