Broa de milho sau Paine portugheza cu malai
Cine vrea să se simtă ca pe malul mării în Portugalia, mâna sus!
De teleportat nu vă teleportez, dar o rețetă de pâine cu mălai vă dau.
Voila!
Ingrediente:
- 450 gr faina alba (eu am pus si de secara, imi place sa inventez)
- 180 gr malai
- 240 ml lapte
- un cub de drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
- 2 oua
- 100 gr unt
- 1 lingurita sare (roz)
- 1 lingurita zahar (brun) sau miere
Preparare:
Pasul 1: cele de mai sus, mai puțin faina, se pun in mixer si se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine.
Pasul 2: se amesteca fainurile si in mijloc se pune putin cate putin rezultatul de la Pasul 1 si se amesteca usor cu mana pana se formeaza aluatul. Se framanta cateva minute pana rezulta un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca se lipeste se mai pune faina, daca e prea vartos, lapte. Mie mi-a iesit perfect cu gramajele de mai sus.
Pasul 3: se pune aluatul intr-un recipient, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut 1 hr.
Pasul 4: se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Pasul 4: se ia aluatul, se formeaza painici sau franzela si se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Pasul 5: se ia unt sarat si se intinde pe paine si se mananca cu mare pofta!
Și te simți ca-n Portugalia!