Cheesecake cu capsuni

Din categoria cel mai bun, cel mai rapid, cel mai arătos, (aproape) cel mai sănătos, cel mai gustos tort pentru copii și părinții copiilor, avem mereu la îndemână rețeta de mai jos.

Primul pas este acela de a avea la îndemână o formă rotundă cu fundul detașabil (tip inel) de 24/ 26 cm.

Inelul se așează pe farfuria de servire a tortului.

Îngrediente:

Pentru blat:
400 gr biscuti, ai mei au fost pettit beurre
150 grame unt topit
Se sfarma biscuitii la blender si se amesteca cu untul topit. Dupa ce untul a intrat in biscuiti si ati ajuns la densitatea nisipului ud, așezați compozitia în interiorul inelului, apasând cu o lingura sau cu fundul unui pahar, pentru a se compacta mai bine blatul.
Puneți la frigider 30 min-1 hr.

Între timp pregătiți

Crema:
puneți 20 grame de gelatina in 100 gr apa rece (gelatina foi este mai „inchegoasa” decat gelatina maruntita) pentru cateva minute, pana se intareste, iar apoi o desfaceti in 100 ml lapte fierbinte.

Apoi,
– 600 grame crema branza se pun la blender si se amesteca cu
– 150 grame zahar pudra (de la Lidl). Se bate cateva minute, apoi se adauga
– 500 ml smantana pentru frisca (de preferat LaDorna) si se adauga
– 1 esenta de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie.
Se mai bate cateva minute si se pune deoparte.

Pentru ornare:
se iau 250 gr de capsuni proaspete (reteta originala e cu 300 gr, insa mie mi-au intrat numai 250 gr) si se taie in doua pe verticala. Se scoate blatul din frigider si se aseaza jumatatile de capsuni, cu jumatatea taiata in afara si cu varful in sus, pe marginea inelului.
Dupa ce terminam de asezat capsunile pe tot peretele inelului, punem crema peste blat.
Punem la frigider.

Jeleul:
se pun 10 grame de gelatina in 100 gr apa rece pentru cateva minute, pana se intareste
se pun 250 grame capsuni proaspete sau congelate intr-o cratita pe foc, se adauga 3 linguri zahar (si mai mult daca vreti mai dulce si capsunile nu va ajuta) si se lasa la fiert cateva minute. Se inchide focul, se lasa la racorit, se adauga gelatina intarita si se amesteca pana se incorporeaza.
Se scoate tortul din frigider si se toarna jeleul.

Se lasa in frigider minim 4 ore sau peste noapte.

Un deliciu! Poftă bună!

 

Sursă rețetă

Share This Story!

2 Comments

  1. sorina 07/01/2019 at 13:09 - Reply

    Multumesc! Am incercat-o de revelion (cu afine, ca asta aveam) si a iesit f buna.
    O singura observatie, daca ai vreodata timp si nu stii ce sa faci cu el, poti adauga in reteta si indicatii privind momentul când se adauga laptele cu gelatina la crema. eu l-am pus la final, dupa ce s-a racit.

    • Dina Bento 08/01/2019 at 10:46 - Reply

      Mulțumesc mult pentru comentariu. Așa voi face și mă bucur tare mult că a fost un succes.

Leave A Comment