Paste cu piept de pui

Să-i dea Dumnezeu sănătate și recunoștință veșnică celui care a inventat pastele, mai ales acum, în plină pandemie când nu mai știu mamele ce să le facă la copii de mâncare când vine ora prânzului.

Cum mă apuc să le reîncălzesc ceva din ziua anterioară, cum nu apare nimeni în bucătărie. Cum începe să miroase a paste proaspete în toată casa, cum se aud ușile deschizându-se la camere și voci curioase întrebând:

– Faci paste?

Iar partea absolut extraordinară e că de la întrebare până la rezultatul final nu calculez mai mult de 20 de minute.

Suficient să nu se sune de intrare la școala on line, dar și eu să mă întorc la treburile de la birou, la masa din bucătărie, se știe!

De data aceasta am testat o rețetă de paste cu piept de pui, absolut delicioasă și super rapidă de făcut. M-am inspirat din ghidul creat de Agricola Bacău pe care vi-l recomand să-l descărcați și să nu vă lipsească din bucătărie pentru că veți găsi rețete foarte gustoase, rapide și sănătoase mai ales când nu aveți timp de petrecut în bucătărie.

Aveam un piept de pui decongelat, mă bătea gândul să fac niște șnițele, nu sunt sunt eu mare fan prăjeli dar mai îmi vine cheful din când în când să surprind copiii cu meniuri excepționale, însă, de data asta m-am surprins până și pe mine, într-un mod sănătos. Dar la fel de gustos.

Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 4 persoane, calculând aproximativ 70-75 g paste/ persoană și un piept de pui întreg.

Ca tip de paste, eu am folosit o combinație de penne albe și fusilli colorate doar pentru că îmi rămăseseră câte un pic în fiecare pungă și voiam să termin cu ele. Cel mai important detaliu pe care să-l aveți în vedere când pregătiți paste combinate este să aibă toate același timp de fierbere. Ca să fie gustul pe măsura așteptărilor.

paste fierte

Eu am tocat pieptul de pui într-un mini blender de la Lidl, extrem de folositor până și pentru tocat ceapa și usturoiul, dar se poate pune și tăiat în bucățele mici.

Acum, gata, haideți să batem din palme și să fie prânzul gata!

Ingrediente:

  • 300 g paste
  • 1 piept de pui dezosat, tăiat bucăți mici sau tocat
  • 1 ceapă (a mea a fost roșie)
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 1 cutie de roșii cuburi tăiate
  • sare, busuioc, oregano, usturoi uscat

Preparare:

Pasul 1: Punem pastele la fiert având în vedere timpul de fierbere de pe ambalaj.

Pasul 2: Într-o tigaie încăpătoare, în puțin ulei de măsline, călim ceapa și usturoiul cu atenție să nu se ardă.

Pasul 3: Adăugăm carnea tocată sau tăiată în bucățele mici, roșiile cuburi, condimentele și puțină apă de la pastele care fierb. Lăsăm câteva minute să dea în clocot.

Pasul 4: Adăugăm peste sos pastele fierte și mai lăsăm pe foc un minut.

Se iau de pe foc și se servesc cu puțin ulei de măsline pe deasupra și la alegere, cu parmezan.

Eu am adăugat și câteva frunzulițe de busuioc proaspăt pentru că e condimentul meu preferat.

fusilli cu piept de pui

Poftă bună!

By Published On: 02/10/2021Categories: Rețete rapide0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment