Limbă de vacă la oala sub presiune One Pot de la Tefal

Una dintre rețetele cele mai iubite la noi acasă este, de departe, cea de limbă de vacă.

Și cu toate că pare un fel de mâncare destul de greu de făcut, din perspectiva timpului petrecut în bucătărie, în realitate, partea cea mai dificilă este curățarea de membrana care o acoperă. Iar asta se face foarte rapid cu o metodă pe care am aflat-o și eu de la unii mai bătrâni decât mine și cu mai multă experiență.

Apoi, doar să o fierbem și să facem un sos gustos de roșii. Plus o garnitură, dacă mai doriți sau salată verde.

Pentru această rețetă am folosit oala sub presiune One Pot de la Tefal, voi puteți folosi orice oală doriți și aveți prin casă.

Ingrediente:

  • o limbă de vacă
  • oțet
  • ceapă, usturoi, morcov, pătrunjel verde
  • un pic de vin roșu
  • sos de roșii/ bulion

Preparare:

Pasul 1: Spălăm bine limba și o punem la fiert în apă cu oțet, măsuri egale, cât să fie cuprinsa în proporție de 90% cu lichid. Adăugăm la fiert o ceapă mare tăiată în două și 1-2 morcovi, o bucată de țelină, dacă aveți.

Pasul 2: Setăm oala de funcția ”high pressure” pentru 30 minute.

Pasul 3: Când se termină timpul, depresurizăm oala, scoatem limba într-o farfurie și aruncăm lichidul cu legumele în care a fiert.

Pasul 4: Curățăm limba de membrană și o tăiem bucăți.

Pasul 5: Tăiem o ceapă, 2-3 căței de usturoi și 2 morcovi, setăm oala pe funcția ”brown” și călim ceapa, apoi usturoiul și la final, morcovul

Pasul 6: Când s-au înmuiat legumele, adăugăm sosul de roșii, vinul și carnea, completăm cu puțină apă cât să ajungă lichidul la aproximativ 90% din cantitatea cărnii.

Pasul 7: Setăm funcția ”high pressure” pentru 20 minute. La final, depresurizăm.

Pasul 8: Adăugăm pătrunjel verde tăiat și servim cu poftă! Bună :)

Povestea pe lung, aici:

 

 

 

 

 

 

Share This Story!

Leave A Comment