Cultivarea inteligenței parentale, acea zi în care merg la spa pentru suflet și creier

Nu știu cum stați voi cu timpul, dar noi doi am fost mereu într-o continuă relație bazată când pe dragoste, când pe ură. Cum zice americanu` – love and hate relationship.

Am declarat public, la un moment dat, că nu sunt multitasking – aici.

Mă rog, pot să fac mâncare în timp ce mângâi un copil. Pot să dau cu aspiratorul în timp ce vorbesc la telefon. Pot să mănânc în timp ce scriu acest articol. Problema e că în timp ce mângâi copilul, mâncarea se arde. În timp ce vorbesc la telefon, nu o să mai ajung la praful din colțuri.  Iar în timp ce scriu acest articol, mănânc inconștient, 1-2-3 ciocolate și beau 2 cafele pe nerăsuflate.  Eu cred în – câte una, pe rând și bine.

De aceea, când vine vorba de a participa la vreo conferință, atelier sau orice mă duce în afara casei, mă gândesc de 2-3 ori înainte să decid. Pun în balanță beneficiile, oamenii cu care mă voi întâlni, dar în primul și în primul rând, dacă am cu cine lăsa copiii.

De exemplu, mă puteți chema zilele acestea la cel mai tare concert, film, eveniment, orice. Nu am să pot veni. Sunt singură acasă, iar datoria de mamă va avea întotdeauna prioritate pentru mine.

Cu acestea fiind spuse, ce faceți duminica viitoare, pe 28 octombrie?

În cazul în care aveți cu cine lăsa copiii, mâncarea e deja făcută, soțul relaxat și emailurile trimise, vă invit la un eveniment pe care nu o să-l regretați – Cultivarea inteligenței parentale, prin curaj, compasiune și conectare.  Pe cuvânt! V-am zis că analizez bine orice invitație.

Vă spun de ce merg eu:

 • Paula Herlo, moderatorul evenimentului, este acea persoană pe care mi-am dorit mereu să o întâlnesc și să o cunosc. O apreciez enorm pentru campaniile în care s-a implicat și despre care puteți citi aici. O apreciez și mai mult pentru reușita de a modifica legea adopțiilor, facilitând accesul copiilor părăsiți la o potențială viață normală în sânul unei familii.
 • Gaspar Gyorgy, psiholog și psihoterapeut clinician, nu e modelul meu de bărbat, dar e omul care deschide carapacea emoțiilor cu burghiul, le eliberează din ghearele trecutului uns cu frică și le pansează atât de bine încât, în timp, se vindecă. Despre el și sănătatea noastră emoțională, puteți citi aici.
 • Urania Cremene, trainer de cursă lungă, are un speech foarte bine structurat. Într-o lume plină de cărți, evenimente, cursuri și întâlniri pe probleme parentale, ea reușește să spună în cuvinte simple, potrivite și pe înțelesul tuturora, ceea ce contează cu adevărat – timp petrecut cu copilul. 
 • Diana Stanculeanu, este surpriza evenimentului. O știu doar din auzite, deci e un motiv în plus să o ascult, să o cunosc și să pot să-mi formez o idee amplă despre ea ca om și profesionist.

Mai multe detalii despre înscriere, locație, program și parteneri găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului – aici.

Dacă v-am făcut să vreți să mergeți atât de mult dar ”ceva vă ține”, și nu e mama soacră, vă ofer un loc pe invitația mea dublă.

Aștept un comentariu la acest articol, aici pe blog, până marți, 24 octombrie.

Miercuri, 25 octombrie, voi anunța tot aici pe blog, la articol, cu cine merg la eveniment. 

Dacă sunteți mai mulți, tragem la sorți.

Va fi acea duminică de spa pentru suflet și creier!

 

 

 

 

By Published On: 17/10/2017Categories: Campanii și proiecte, Stil de viață14 Comments

Share This Story!

14 Comments

 1. Diana M 17/10/2017 at 13:08 - Reply

  Eu, eu, eu imi doresc mult sa ajung. Spa pentru suflet si creier, ce bine zici, asa zic si eu ca va fi.

 2. Calugaru Raluca 17/10/2017 at 22:16 - Reply

  Buna.Un moment de respiro, de conectare emotionala cu mine insumi, de incarcare cu informatii pretioase, de trait adanc emotii placute mi- ar fi foarte utile in postura asta de mama cu norma intreaga.As abdica pt cateva ore si l-as incorona pe sotul meu cu sarcina minunata a ingrijirii copiilor.E minunat sa mai visezi ca iti faci loc in viata ta si pentru evenimente speciale.Te- as insoti cu placere la eveniment.Multumesc!

  • Dina Bento 20/10/2017 at 08:47 - Reply

   Pentru o mama cu norma intreaga, clar e binevenita iesirea. Ne auzim miercuri si poate ne si vedem ;)

 3. Natalia 19/10/2017 at 14:51 - Reply

  Vaai, Dina, de cand imi propun sa ma restez si sa mai vad si alta lume, alte abordari ????. Asta este! Cum ajung acolo? Unde este mai exact evenimentul? Gata, i-am facut program la sot ????

  • Dina Bento 19/10/2017 at 15:07 - Reply

   Ce ma bucur! E la Biavati Events, Str. Serghei Vasilievici Rahmaninov
   nr.2B Bucuresti.
   Miercuri vedem cine vine pe invitatia mea. Te pup!

 4. Loredana Cojan 20/10/2017 at 08:45 - Reply

  Un eveniment de la care cu siguranta ai ce invata, oameni care te inspira, toate motivele sa imi doresc sa merg.

  • Dina Bento 20/10/2017 at 08:46 - Reply

   Iti multumesc de interes si comentariu. Ne auzim miercuri.

 5. Iulia Dobrescu 23/10/2017 at 12:19 - Reply

  Eeeeuuuu!!! Am nevoie de o maaareee „gura de aer” :))))

 6. Balasoiu Diana 25/10/2017 at 13:44 - Reply

  Suna tare bine, mi-as dori sa pot veni si eu! Viata cu doi baieti (unul de 9 ani jumatate si unul de 1 an jumatate) este plina de provocari, uneori intre agonie( pentru ca simt ca nu gasesc cele mai bune motode de conectare cu cel mare, consens cu sotul si multe alte temeri de-ale mele) si extaz( bucuriile aduse de cele doua minuni).

  • Dina Bento 25/10/2017 at 16:04 - Reply

   Sa ne mai zici cum e cu copil asa mare. Sa invatam si noi :)

 7. Dina Bento 25/10/2017 at 16:20 - Reply

  Dragelor, vă mulțumesc pentru participare.
  Cea care va merge cu mine pe aceeași invitație este: Diana Marinache.

  Și pentru că au mai fost doritoare, ofer 2 locuri în plus. Iar cele două câștigătoare sunt: Călugăru Raluca și Iulia Dobrescu.

  Sistemul de alegere a numerelor a fost random.org.
  Fetelor, am nevoie să îmi confirmați participarea.
  Vă mulțumesc mult.
  Stați pe aproape că mai am cadouri de dat :)

  • Raluca Calugaru 25/10/2017 at 23:57 - Reply

   Confirm participarea mea la evenimentul de duminica. Mulțumesc pentru oportunitate.

Leave A Comment