Când ai un uscător în casă, fericirea e la pijamaua preferată a copilului distanță!
Se împlinește anul de când uscătorul de rufe, această minunată invenție, a apărut în viața mea și de când nimic nu a mai fost la fel. Nu mai am haine întinse peste tot prin casă, uscatul a devenit un proces aproape instant, acum pun haine la uscat, acum le pot folosi din nou, faptul că hainele de care am nevoie sunt mereu disponibile îmi dă o stare de bine și că sunt extrem de pufoase este un vis devenit realitate.
Despre această minune am mai povestit anul trecut cam tot pe vremea asta, acum revin cu detalii suplimentare după un an de funcționare care sper să vă ajute să utilizați uscătorul la randament maxim, economisind timp și energie.
Dacă mi-aș cumpăra acum un uscător, ce-aș avea nevoie să știu
- 3 lucruri de bază în utilizarea corectă: scoateți apa din sertar, curățați filtrul din interior și cel de jos înainte de orice utilizare. Cel de jos se recomandă la maxim 2-3 utilizări, dar eu prefer s-o fac mai des ca să nu uit.
- uscătorul este prietenul cel mai bun al mașinii de spălat. Cu cât centrifugați hainele la mai multe rotații pe minut, cu atât uscarea va fi mai rapidă.
- cuva uscătorului ar trebui să fie umplută până la jumătate, maxim trei sferturi din capacitate. Altfel, timpul de uscare se va prelungi, iar hainele vor ieși boțite.
- programele de uscare se aleg în funcție de materialele hainelor pe care le aveți la uscat, dar și în funcție de mențiunea de la punctul 2 și 3. Programul pe care eu îl folosesc cel mai mult este ”time dry” și nici o mașină de uscat nu durează mai mult de 1.5 – 2 h.
- gecile de iarnă se usucă, în funcție de ce scrie pe eticheta lor, la ”time dry”, ”program rapid 35 minute” sau ”outdoor care”.
- rareori sau deloc, nu usuc bluzele din materiale fine, bluzele din mohair, lână, cămășile soțului, asta pentru că le agăț pe umeraș deasupra uscătorului și le usuc folosind căldura emanată de acesta. În video v-am arătat la ce fac referire.
- n-am folosit niciodată ”iron dry”, programul care pregătește hainele pentru călcat pentru că eu calc foarte puțin spre deloc. O mare parte din haine le pun direct în dulap, iar pentru cele care chiar au nevoie să fie călcate folosesc aparatul de călcat vertical cu abur. O altă minute în viața mea despre care vă voi vorbi într-un episod viitor. Timpul, din nou, s-a redus considerabil.
- uscătorul meu este montat într-o baie unde nu se face baie, deci, se exclude problema aburului. Dar, nu văd o problemă să-l puneți acolo unde aveți și dușul, asta pentru că oricum aerisiți spațiul după folosirea acestuia. În plus, vă recomand să sunați oricând la departamentul de clienți de la Samsung, în cazul meu, pentru că sunt de un real folos și sunt convinsă că vă pot oferi detalii prețioase.
În video-ul de mai jos, v-am arătat pe viu cât praf și puf conțin hainele noastre, cum arată programele și cum le folosesc, uscătorul pe care l-am agățat de calorifer și unde îmi întind hainele pe umeraș, v-am mai arătat și cam câte haine pun eu la uscat și gradul de șifonare.
Zic eu că am cuprins toate aspectele, dar dacă mai simțiți nevoia să mă mai întrebați diverse lucruri, lăsați-mi un comentariu și promit că revin cu răspunsuri cât mai elocvente.
Spor la uscat!
*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.
de 5 ani. De 5 ani nu mai cumpar 2 geci de iarna si ajunge una ca o spal si usuc si in 3 ore pleaca iar la plimbare si noroaie. De 5 ani folosesc doar 2 lenjerii si cred ca una ar fi ajuns sa spal si pun inapoi calda si fara calcat. De 5 ani uscatorul de rufe il folosesc asa, pliat, iar spalatul si uscatul si impaturitul sunt succesive si scot ideea ce cotrobaie asa de des prin cap: „rufeleeee, femeie, rufeeleee”
Iata, s.a împlinit si la noi un an.
În urma articolului tau, despre cum ai procedat tu cu soțul tău pentru a achiziționa uscatorul, „te.am copiat” si am facut si eu la fel cu soțul meu.
Te pomenim si acum, după noi au cumparat si altii.
Am mai mulțumit si iti mai multumesc, treaba noastra s.a ușurat considerabil, mai ales că avem o familie numeroasă.
Mi.ai dat de gândit si cu fierul de călcat vertical….
Te imbratisez cu drag!
Ce mă bucur ♥️ Și eu te îmbrățișez!