Câte miercuri încap într-o pastă de dinți?

Unul dintre cele mai enervante lucruri pe care trebuia să le fac când eram mică, pe lângă să-mi fac patul în fiecare dimineață și să șterg praful sâmbăta până la 12, era să mă spăl pe dinți.

Tot procesul în sine, de la apa care în orice anotimp era rece, până la periuța de dinți oribilă care semăna cu a lu` tata care avea deja niște dinți puși și pasta de dinți Super Cristal, face dinții ca de cal, nimic nu era atrăgător pentru un copil să-și spele dinții.

Mama, trezită în fiecare dimineață de la 5, inclusiv sâmbăta și duminica, ocupată și obosită n-avea timp să-mi amintească cum fac mamele în ziua de azi:

– Te-ai spălat pe dinți?

Sau să stea lângă mine și să vadă că îmi periez dinții corespunzător, 4 minute pe ceas.

La ora când plecam eu la grădiniță, mama era demult în câmpul muncii, motiv să-mi fac diminețile mai scurte și plecarea mai rapidă.

Probabil de aceea toți copiii ajungeau la timp la grădiniță, pentru că se știe, în ziua de azi, nu e stres mai mare în familie cum e plecatul de dimineață din casă, în timp ce copilul nu s-a spălat încă pe dinți.

Câte o pastă pentru fiecare zi din săptămână și-o periuță care te relaxează

Zilele trecute mi-au căzut în mâini pastele și periuțele de dinți de le Edel White, o marcă elvețiană nou intrată pe piața din România.

De când am născut şi până în prezent, deci numărăm vreo 7 ani jumate, am testat atâtea paste și periuțe de dinți de le-am pierdut numărătoarea. N-am avut nici o temere legată de alăptat, schimbat scutece sau nopți nedormite cum au toate mamele normale la cap, în schimb am făcut tot ce-am putut să nu aibă copiii mei carii sau dinți negri.

Am întrebat o dată un medic stomatolog:

– Cu ce pastă de dinți ar trebui să se spele copiii mei, cu fluor sau fără? Cu periuță electrică sau normală? Cu peri tari sau moi?

– Indiferent cu ce, important e să se spele, a fost răspunsul.

Ceea ce m-a ajutat și mai mult m-a încurcat. Pentru că dincolo de regula spălatului pe dinți de două ori pe zi, după fiecare masă, mama olimpică la logică din mine a vrut să știe concret cum face procesul spălatului pe dinți mai puțin stresant pentru copii, mai rapid ca să ajungă la timp la școală și cât mai sănătos pentru liniștea tuturora din casă.

Opțiuni găsești câte stele pe cer vezi

Paste de dinți cu gust super bun, de îți vine să le întinzi pe pâine, dimineața la micul dejun, altele cu ambalaje atât de frumos desenate că nu te mai poți despărți de ele. Periuțe de dinți cu animăluțe super drăguțe sau cu picioare de zebră, toate-s bune dacă vă atingeți scopul cu ele.

Pentru mine, dintre toate testate până acum și nu au fost puține, credeți-mă pe cuvânt, setul de mini 7 tuburi de la Edel White mi-au adus liniștea în casă și un pic neliniștea că e bătaie pe ele în fiecare dimineață și seară.

www.mamipetocuri.ro

Fiecare tub are câte un gust diferit, pentru fiecare zi din săptămână. Setul este gândit atât pentru copiii care încă nu știu zilele săptămânii și astfel se poate împleti jocul cu învățarea, dar și pentru copii mai mari care își pot exersa memoria, în funcție de gustul specific fiecărei zi din săptămână.

Fără nici un fel de pregătire, într-o dimineață le-am spus:

– Copii, azi vă spălați cu o nouă pastă de dinți!

– Uau, câte sunt…..

– Câte una pentru fiecare zi din săptămână, i-am lămurit eu. Ce zi e astăzi?

– Miercuri.

– Deci pentru miercuri vă spălați cu…

– Luni, marți, miercuri…, au început ei să numere. Cu cea de vanilie!

– Bravo.

– Și dacă ar fi fost joi?

– Cu cea de portocale!

www.mamipetocuri.ro

Ce are special această pastă de dinți față de altele? Ca orice mamă responsabilă, înainte să cumpăr ceva am citit eticheta.

Dincolo că cele 7 tuburi sunt extrem de atractive, nici una nu conține SLS (Sodium Lauryl Sulphate), substanță care determină formarea de spumă și care o face mai atractivă atunci când o folosești. La persoanele mai sensibile, cum sunt copiii, această substanță poate produce iritații la nivelul cavității bucale. În plus, datorită spumei reduse este greu de înghițit.

Este recomandată copiilor între 0-6 ani, nu are parabeni, gluten sau coloranți artificiali și este certificată ToothFriendly. 

Practic, știm sigur că am ales unul dintre cele mai bune produse pentru sănătatea orală a familiei noastre.

Ce facem cu copiii de peste 6 ani?

Poate vă întrebați, așa cum am făcut-o și eu pentru Andre care are 7 ani jumătate. Îl mai las să împartă cele 7 mini tuburi extrem de atractive și gustoase cu soră-sa sau există alte variante pentru vârsta lui?

Și cum cei de la Edel White nu au varianta de junior așa cum am văzut pe la alții, m-am apucat să studiez problema. Citind etichetele, nu mică mi-a fost mirarea să descopăr că așa numitele paste de dinți de tip junior, pentru copii de peste 7 ani, au în compoziție concentrația de fluor (între 1000 și 1450 ppm) cât are o pastă de dinți normală, pentru adulți.

Explicația este foarte simplă: fluorul este periculos atunci când este înghițit. De aceea, ori se spală cu una de-a noastră, ori cu junior, este fix același lucru. Plus că în străinătate, am văzut că după 3-4 ani, copiii sunt încurajați să folosească paste de dinți pentru adulți, pentru că se consideră că au învățat să scuipe, evitându-se astfel înghițirea pastei, respectiv a fluorului.

Concluzia e că dacă aveți copii sub 6 ani, puteți să le dați cu încredere pasta de dinți Edel White cu 650 ppm fluor sau dacă fluorul vă sperie aveți varianta pastei de dinți fără fluor tot de la ei, iar copiilor peste 6 ani puteți continua cu pasta de dinți fără fluor sau aveți varianta de Edel White Care Forte cu 1450 ppm fluor.

În plus, la întrebarea cu fluor sau fără, mi-a spus mai demult un medic stomatolog că pot da alternativ, un tub cu fluor, iar următorul fără, asta ca să poată dormi toate mamele liniștite noaptea.

Gata, am mulțumit pe toată lumea!

Și periuțele, cum sunt periuțele?

De vreo 6 ani, eu mă spăl cu una electrică. Foarte bună, minunată, dar de curând am schimbat-o cu una tot de la Edel White, sonică. Diferența e uimitoare. La prima parcă mergeam cu Dacia lu tata 1310, de acum 20 de ani. Auzeam mereu un hârșâit, simțeam toate denivelările și din când în când rămâneam în pană de curent, că bateria era pe ducă. La cea sonică parcă mă plimb cu racheta. Totul super silențios, iar masajul gingiilor e pe gratis. Nu mai zic că are un program Yoga, bazat pe respirația specifică, și cică dacă îl folosești în fiecare dimineață, copiii tăi vor părea îngerași, iar tu părintele perfect care nici nu țipă, nici nu-și pierde calmul când minutele trec, iar ei încă se întreabă, în baie:

– Azi ce zi este?

– Luni, marți, miercuri….

– Deci ne spălăm cu vanilie!

– Ce bine miroase….

– Și ce calm face periuța asta la dinți…..

www.mamipetocuri.ro

Fix asta-i toată magia: acești peri super moi, pe care-i găsești la toate periuțele lor, cu nume de nereținut, care se strecoară printre dinți și spală unde lumina soarelui nu pătrunde ci doar niște carne de vită prea tare și înghețata aia bună cu ciocolată, mâncată noaptea trecută pe furiș.

Ce ți-ai mai putea dori în plus?

Dimineți relaxante, avem.

Peri moi care calmează toți copiii fără chef de trezit dimineața, avem.

Pastă de dinți care încurajează spălatul pe dinți, avem.

Aaaa, da,

Preț super accesibil, avem.

Gata, acum putem merge la școala, suntem pregătiți!

 

P: acest text a fost scris la invitația celor de la Edel White, o echipă de oameni super profesioniști care au rezistat alături de mine zile în șir până am testat, m-am informat, am cercetat și-apoi am decis că n-oi fi eu medic stomatolog, dar etichete știu să citesc și decizii responsabile știu să iau.

Toată lumea dinții la vedere!

 

By Published On: 02/09/2019Categories: Campanii și proiecte3 Comments

Share This Story!

3 Comments

  1. Baldea Nelutu 03/09/2019 at 11:29 - Reply

    Cele 7 tuburi au gusturi diferite,câte o aromă pentru fiecare zi

  2. Todor Maria 04/09/2019 at 07:10 - Reply

    Cele 7 tuburi au gusturi diferite,o aromă pentru fiecare zi

  3. Baldea Gabriela 06/09/2019 at 12:06 - Reply

    Arome diferite pentru fiecare zi a saptamaniifara parabeni, gluten sau coloranti este certificata

Leave A Comment