Aerul din dormitor, motiv de fericire în familie

Așa mi-e drag de mine când îmbătrânesc și devin și eu mai istețică aflând că nu trebuie să reinventezi roata ca să ai o viață relaxată și sănătoasă. Mi-ar fi fost și mai drag de mine dacă aș fi aflat unele lucruri mai devreme, înainte să fii vizitat zeci de medici, să aplic zeci de tratamente ca să aflu că lucrurile sunt mai simple decât par.

Așezați-vă comod pe spate și ascultați aici ultima pățanie

Într-o zi, se face că vine la mine cineva extrem de familiarizat cu ceea ce fac eu. Na, riscul meseriei.

– Dragă Dina, îmi zice ea, ne-ar plăcea tare mult să testezi acest umidificator. Ne interesează părerea ta și credem că poate fi util cititorilor tăi.

Am rămas cu privirea în gol, căutând familia lexicală a cuvântului u-mi-di-fi-ca-tor. Că pe cuvântul meu de șoim al patriei (că pionier n-am mai apucat) dacă știam eu ce e această invenție a secolului tuturor gadget-urilor.

Mi-am amintit de o soră-mea care își luase unul acum vreo câțiva ani, frumos, strălucitor, de ziceai că-i stație de lumini și că face discotecă în fiecare noapte la ea în cameră. În timp ce eu îi admiram butoanele, ea îmi explica beneficiile unui aer nici prea umed, nici prea uscat, undeva între 40-60% maxim. În plus, motivul principal era să scape toți cei 4 copii din dotare de răceli și viroze, polipi și sinuzite.

Vedeți voi, unele invenții chiar îți pot salva viața sau cel puțin, bugetul de medicamente și liniștea din familie.

Abia acum s-a făcut lumină în capul meu

Cum am rămas eu așa pe gânduri, încercând să găsesc suficiente motive să accept provocarea, aud:

– Și mai e ceva. Acest umidificator are și difuzor de aromă.

Știu, nu par o persoană superficială, dar atunci când în casă miroase a pește și-a bocanci uzi, nu știu cum să scot artileria grea și să dau cu spray prin toate colțurile.

Iar cu acest gând, am răspuns zâmbind, văzând luminița din fundul neuronului:

– Păi dacă e cu miros frumos, atunci, accept!

Astfel m-am apucat să studiez în parfum de Citronella de ce mi-aș cumpăra un umidificator la mine-acasă și nu o pereche de ghete noi, de Moș Crăciun.

Sunteți pe fir, gata de o super descoperire?

Copilul meu cel mic, cu numele de scenă Beti, are dermatită atopică. Urâtă rău, cu mâncărimi grave la picior și pe față. După zeci de vizite la diverși medici, soluția a fost ca pe timp de toamnă, început de iarnă până la final de primăvară să o trec printr-un tratament specific, iar vara să plecăm în Portugalia, la ocean.

Până când a apărut acest umidificator în viața mea. Unde-ai fost băiatule, până acum?

www.mamipetocuri.ro

4 ani încontinuu, m-am întrebat DE CE se înrăutățește situația numai în perioada rece? DE CE, DE CE, DE CE?

Aflu acum că datorită unui aer prea uscat în cameră, pot apărea diverse boli precum astmul, bronșita, sinuzita sau viroze respiratorii dar și o uscăciune a pielii care provoacă mâncărimi și alergii.

Hmmmm, evrika!

De curiozitate am verificat în camera copiilor nivelul de umiditate. Măsurătoarea am făcut-o cu un termometru normal de casă care are această funcție inclusă. Răspuns 25%. Deci aer prea uscat, mediu propice pentru dezvoltarea de mâncărimi și alergii, mai ales pe fondul atopic al lui Beti. Am o vagă bănuială că din același motiv îmi tot spune Andre că-l doare capul. Aerul prea uscat din cameră duce la deshidratarea organismului, iar dacă copilul nu bea suficiente lichide, durerea de cap e un prim semn de deshidratare. Mama ta de aer, din ăsta-mi-erai!

Din același motiv al umidității aerului în parametri normali, 40-60%, vara, la ocean, nasul lui Andre mereu înfundat este complet curățat, iar pielea lui Beti mai tot timpul în suferință devine fină ca a unui bebeluș.

V-am zis că s-a făcut lumină până în Laponia, la Moș Crăciun.

Copii sănătoși, mamă fericită, tată liniștit

Vara viitoare nu mai plec în Portugalia decât 2 săptămâni, de la o lună jumătate cât am stat până acum. Astfel că, mi se reconfirmă că nimic nu e întâmplător. Cum a apărut acest umidificator în viața mea, așa va și rămâne. Pentru că nu e nimic să-mi doresc mai mult decât să fie copiii sănătoși, la noi acasă și nu în vizite interminabile pe la alții.

În plus, ador, A-DOR, să-mi miroase casa bine. Și bărbatul și copiii.

Și garantat, când noi trei suntem fericiți, tati e cel mai liniștit.

La voi nu-i tot așa?

 

Sursa foto

 

Share This Story!

2 Comments

 1. MikaElla 19/12/2018 at 17:21 - Reply

  Ce dimensiuni are aparatul? Multumesc!

  • Dina Bento 19/12/2018 at 21:41 - Reply

   Am găsit pe site-ul lor: Dimensiuni (L x H x l mm) 260 x 193 x 312

   Sper să îți fie de folos!

Leave A Comment