Opera Comică pentru Copii e mai mult decât teatru. E o lume de basm

Rareori mi-a fost să văd oameni care să-și iubească cu adevărat meseria. Iar aceștia să mai lucreze și la stat.

Am întâlnit oameni mulțumiți, încântați, motivați dar niciunul nu mi-a transmis acest sentiment puternic de personaje dintr-o poveste cu final mereu fericit.

Ca și cum dimineața, când se trezesc din pat, în timp ce-și toarnă cafea în cană și pupă un copil somnoros, un nepot sau zâmbesc la un vecin în drum spre metrou, își spun:

– Oare ce-aș mai putea face azi extraordinar la serviciu?

Așa cum sunt convinsă că o face Dna Felicia Filip, director la Opera Comică pentru Copii (OCC).

Dar am convingerea absolută că nu e numai ea. Ci și doamna de la bilete care zâmbește necontenit, doamna de la vestiar care face glume cu copiii, doamnele care împart perne pentru scaunele copiilor, actorii care râd și dansează indiferent cât de grea le este meseria și toți angajații care au făcut dintr-o vineri seară, un moment memorabil.

Prinț și Cerșetor

Nu mai fusesem de mult la OCC. Ultima dată am ratat cu succes biletele la piesa Erus și Valea Răbdării. Cred că a fost sold out din prima zi. E una dintre cărțile cele mai citite la noi în carte. Nu o ratați, pe cuvânt de mamă fan Povești Nemuritoare!

În vinerea aceea în care nu-ți mai dorești decât să ajungi acasă, să te afunzi în canapea și să te uiți la Vocea României, eu am luat-o în partea cealaltă de oraș la premiera Prinț și Cerșetor. Nu cred să fi fost ceva ce ar fi meritat mai mult drumul și efortul.

Oamenii care te întâmpină sunt impecabili. Zâmbesc, glumesc, exact ca într-o poveste. Cred că numai haine de personaje le mai lipsesc, în rest le au pe toate.

Beti s-a îndrăgostit iremediabil de balerină și toată piesa mi-a șoptit cât e de fericită că e acolo. Andre îi explica la urechea cealaltă povestea, să se asigure că știe cine-i prințul și cine-i cerșetorul.

Iar ca să fac evenimentul și mai palpitant, le-am aruncat din mașină provocarea: va recunoaște cerșetorul la final că nu e prințul adevărat?

Eu am fost fascinată de toți actorii de pe scenă. De munca din spatele fiecărui dans, de implicare și dedicare pentru meserie. E o muncă impresionantă în spatele cortinei.

Dar Opera Comică pentru Copii este și mai mult decât Operă

Dincolo de toată fascinația de pe scenă am descoperit cu mare uimire și bucurie că la OCC se organizează zile de naștere pentru copii, că există Escape Room în două variante de săli, magazin cu produse personalizate cu eroii din piesele de teatru (căni, jocuri, pijamale) iar pe final de an au o mulțime de evenimente extraordinare printre care și spectacolul mozaic din 4 decembrie – Poveste de Crăciun, precum și Târgul Poveste de Crăciun de unde sunt hotărâtă să cumpăr câteva cadouri anul acesta.

Intrați pe site-ul lor și nu o să vă mai puteți desprinde curând.

Opera Comică pentru Copii este o aventură în sine. O dată ce-ai trecut dincolo de uși, e ca o Poveste fără sfârșit. Stai, te bucuri, pleci acasă și parcă ceva te cheamă înapoi.

Oamenii calzi, spațiul de joacă din hol, piesele de teatru, ateliere lor minunate, practic, orice minut trece într-un ritm pe care numai copilăria îl poate înțelege. Și vrei din ce în ce mai mult.

Da, Opera Comică pentru Copii e mai mult decât operă, e un tărâm de basm.

 

www.mamipetocuri.ro

 

Sursa foto

 

Sharing is caring, desigur! Toată lumea trebuie să știe ce minunății se pregătesc pentru copii și părinți, pe final de an!

 

Share This Story!

Leave A Comment