Cum a fost la Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele – noiembrie 2023

La Petrecerea mamelor care își fac timp pentru ele de luna aceasta se împlinesc 2 ani de când am început această serie minunată de întâlniri.

Acum fix 2 ani, în 2021 îmi lansam a doua mea carte, Destin de mamă 2 – De ce s-a închis mama în baie, lansare cu care m-a ajutat Monica.

În vara lui 2021, cu câteva luni înainte, Monica a intrat în legătură cu mine să mă roage să îi dau cursuri de portugheză. Tocmai se întorsese din Portugalia îndrăgostita iremediabil de acele tărâmuri și îi apăruseră în minte imaginea mea. O știam pe Monica de mulți ani, dar nu fusesem niciodată mai mult decât 2 persoane care se știau de la evenimentele de blogging. Și cine mă știe bine, știe că sunt puțin departe de a fi foarte sociabilă, așa, ca Monica :))

Vreo 3 luni s-a ținut de capul meu să mă întâlnesc să-i povestesc de Portugalia. Iar când am ajuns în faza în care nu am mai știut cum să mă scuz, am acceptat să mă văd cu ea prin septembrie, cred.

Din una în alta, mă întreabă când mai scriu, eu îi zic că am o carte nouă și nu știu să mă organizez cu lansarea, ea îmi zice că știe locul perfect, ne vedem la câteva zile laCeainăria GreenTea, iar eu am știut din momentul în care am pus piciorul înăuntru că trebuie să fac întâlnirile cu mame acolo.

Era fix locația lansării, dar mai mult decât atât, locul perfect pentru a reîncepe să organizez ceea ce mereu am avut în inima: întâlniri cu mame, cu femei. Știți că înainte de pandemie, organizam cu o altă prietenă de-a mea, Ada, petrecerile Mame, tocuri și rose.

Așa a început totul. Cu o carte și o prietenie care a rămas până astăzi.

2 ani din viața mea despre care nu știam atunci că vor fi cei mai grei din viața mea.

2 ani care au început cu o carte despre prietenie și ironic, 2 ani în care am pierdut cei mai buni prieteni ai mei. Și chiar dacă o parte dintre ei s-au dus fizic din acest plan, cei mai mulți au rămas, doar că pe alte frecvențe.

Astfel, am învățat că uneori, moartea e mai ușoară decât a rămâne și a te vindeca.

2 ani în care am învățat că pentru a continua pe drumul tău, trebuie să lași din rucsac ceea ce nu mai ai nevoie, oricât de greu ți-ar fi.

2 ani în care am învățat că pentru a intra oameni resursă în viața ta, e nevoie să le faci loc.

2 ani în care am învățat că atunci când ești pe drumul corect pentru tine, tu nu mai trebuie să faci nimic. Cei care au nevoie să plece, vor pleca, cei care vor rămâne pe frecvența ta, vor rămâne.

Și 2 ani în care am învățat că iubirea cu sila nu se poate, că tot am vorbit luna aceasta despre iubire și pasiune.

Oricât de mult ne-am dori noi să-i păstrăm pe toți în viața noastră, de dragul amintirilor, experiențelor, trăirilor, dragoste cu forța nu se poate.

Și ce facem în cazul acesta?

Luna aceasta i-am avut invitați Oana Mihalcea, psiholog si medicul psihiatru Bogdan Fitiucare ne-au vorbit despre modul în care putem dezvolta relații sănătoase de cuplu, în familie, dar și relații sănătoase, în general.

Și voi scrie pe puncte ca să se rețină mai ușor:

  • modul în care comunicăm trebuie – da, e cu trebuie aici, să fie pe rolul corespunzător relației. Adică, dacă vorbim cu soțul nostru pe relația de cuplu, nu îi spunem ”tati” sau ”mami”. Tati/ mami sunt apelative pentru relația de părinte: tată – copil, mamă- copil. Dacă vorbim cu prietenul, ne setăm că avem o comunicare cu prietenul și nu cu un potențial iubit sau iubită. Iar aici e nevoie de foarte multă claritate ca să nu stricați relațiile. Sau, între prieteni, când eu par maturul de 40 ani, dar în relație cu prietena din fața mea, devin adolescentul de 16 ani frustrat și neînțeles.
  • momentul în care comunicăm trebuie să fie ales cu grijă. Nu când suntem deja enervați până la cer și înapoi, când ne-a ajuns răbdarea la limită, fără să luăm în calcul că omul din fața noastră se pregătește pentru un eveniment important sau poate nu se găsește într-un moment potrivit pentru a avea o discuție de reglare a relației. Asta nu înseamnă că nu se va întâmpla discuția, dar e important să o setați de comun acord și să vă asigurați că scopul este același de ambele părți, respectiv, ca la psiholog: amândoi doriți să salvați această relație? Și nu e o întrebare la care să răspundeți automat, ci uneori, chiar necesită timp să vezi dacă cu adevărat asta vă mai doriți. Și să fiți sinceri cu voi, asta e și mai important. Greul nu începe când spuneți ”nu, nu te mai vreau în viața mea” – aici începe de fapt, paradisul, pe când ”hăul începe când spuneți da, te mai vreau, dar de fapt, comportamentul tău demonstrează că ai face orice să pleci, creând așteptări în van”.
  • sinceritate, sinceritate, sinceritate. Nu cred că există lucru imposibil de rezolvat pe planeta asta atâta timp cât suntem sinceri cu noi înșine. Ce îmi doresc, ce vreau cu adevărat, ce mă ajută, ce nu mă ajută, ce am nevoie să-mi fie mai ușor. Nu cred că dacă noi ne-am duce la prietenul nostru, partenerul nostru și i-am spune: uite, mie îmi este foarte greu în situația asta, simt că nu sunt înțeles, că nu primesc ajutor, mi-aș dori să mă asculți sau să îmi dai spațiu când sunt supărat, să ne comunicăm nevoile, iar apoi, dorințele, nu am primi atenția celui din fața voastră. Asta nu înseamnă că cel din fața noastră nu ne poate spune: nu te pot ajuta, nu înțeleg ce îmi ceri, dar cel puțin, știm pe unde suntem, în ce direcție s-o luăm și cu cine.

Din nefericire, marea majoritate, rămân în astfel de relații datorită iluziilor din cap, de dragul amintirilor, experiențelor, copiilor, creând așteptări care conform Human Design sunt destinate depresiilor și frustrărilor. Pentru că tot ceea ce ține de experiență, emoțională, că rațională este doar capacitatea de a vedea, auzi și vorbi, ceea ce simțim ține de emoție și emoția se trăiește. Nu poți trăi ceea ce vezi sau cea ce auzi sau ceea ce spui, până nu o trăiești emoțional.

Asta este cea mai mare sabotare a minții. Că mintea nu poate mai mult și vrea și ea. Și ne dă impresia că poate.

Dar NU POATE. Mintea NU POATE TRĂI fără experiența de A TRĂI. Altfel trăiești în minte în iluzii și așteptări.

Și asta nu e A TRĂI. Asta este A TE MINȚI.

Asta să știți de la mine.

Și pentru că am sărbătorit 2 ani de prietenii noi în viața mea, în această lună am strâns la Petrecerea mamelor cea mai mare gașcă de fete, am fost full house și cel mai tare grup de sponsori.

Joa by Catwork este un brand românesc de haine, toate create și născute în România pentru absolut toate femeile care iubesc să se simtă bine în pielea lor și care a oferit și luna aceasta cadou o fustă absolut minunată. Mi-am cumpărat-o și eu, separat, pentru că este absolut divină. Cu buline din catifea, super, super frumoasa. În plus, ținuta mea și a Monicăi din seara aceasta au fost măiestrite tot de Joa.

NALA Natural Cosmetics ne-a oferit cadouri atât de frumoase pentru femei, vă recomand din suflet produsele lor, sunt absolut încântată de ele. Miros fabulos, iar eu sunt mega fan mirosurilor.

Eisberg România care ne oferă hrană sănătoasă dar mai ales prânzurile mele salvatoare când sunt numai pe drumuri, și Conacul Boierului care ne-a ajutat să sărbătorim luna aceasta Scorpionii, că așa le-a venit lor rândul la iubire!

Iar Oglinda foto/ Mirror selfie ne-a făcut o super surpriză să ne facă poze în ramă care să (-mi) amintească să nu mai uit niciodată că atunci când Universul îți ia la ce ții cu dinții, de fapt, îți oferă infinit mai mult pentru ce ai nevoie să evoluezi. Un trib întreg care să te iubească. 

Sunt extrem de recunoscătoare tuturor femeilor și mamelor care sunt alături de mine în această minunată călătorie spre starea noastră de bine, în echilibru!

Alături de prietena mea, Monica, vă așteptăm pe 21 decembrie ceea ce a devenit deja emblema de bucurie împreună, la super Petrecerea mamelor fără Petrecere de Crăciun!

By

Share!