Instagram trăiește sau e personaj din cărțile de istorie? Curs de inițiere în tainele fotografiei cu filtru și haștag

Probabil eu și încă 1% din populația tânără de astăzi nu folosește Instagram-ul.

Ce face, ce rost are, de ce ne-am bate capul cu el.

Eu l-am instalat și dezinstalat de vreo 3 ori până acum. Îmi mânca aiurea din memoria telefonului și până astăzi nici nu prea am înțeles de ce l-aș avea.

Apoi, am uitat parola de vreo alte 2 ori, până când s-a sincronizat cu facebook-ul, ceea ce a fost o mare ușurare. În sfârșit, cineva acolo sus mă iubea.

În al treilea rând, sunt complet atehnică. N-o zic cu mândrie, ci chiar cu multe de ore de identificat unde se duc fotografiile când se duc din telefon în laptop. Încă mai dețin 1404 fotografii în telefon care nu pleacă nicicum din viața mea. Da, știu, încă nu m-am trezit din secolul 19. Somn ușor, Dina!

Instagram dorește să se actualizeze. Permiteți?

În weekend am participat la una dintre întâlnirile lunare ale bloggerilor, Digital Parents Talks.

Știți vorba aia: dacă nu vine Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed.

Iar de cele mai multe ori, în cazul meu, muntele chiar are dreptate.

Pentru că, dincolo de timpul pe care ți-l poate mânca încă o aplicație, timp pe care eu nu îl am și nici nu cred că îl voi deține în curând, am învățat multe altele extrem de importante și salvatoare de energie, adiacent Instagramului.

Robert Diaconeasa, cu numele de scenă DaddyCool.ro a făcut lumină în cartier:

 • folosirea, de preferat, al aceluiași filtru pentru a scoate detalii importante din fotografie, dar și pentru senzația de unitate a paginii
 • regula celor 3: 3 fotografii cu clădiri, 3 cu copii, 3 cu relaxare și revin. Ajută la o mai bună imagine de ansamblu a întregii pagini
 • să creez o unitate a paginii și să o mențin: dacă vreau o pagină de parenting atunci pun poze cu copii și familie, dacă vreau pagină de travel pun fotografii cu clădiri și peisaje. De evitat ciorba cu de toate: și copii și pisici și blocuri și metrou.
 • Instagram = haștag. Până la acest moment nu am știut acest mic-mare detaliu. Orice fotografie ar trebui să aibă undeva între 10-15 haștag-uri minim. Ele trebuie să fie relevante iar primul să reprezinte ”eticheta” ta pe care să o folosești mereu. Astfel, lumea se va obișnui cu tine. Pe mine să mă căutați cu #mamipetocuriro. Dar nu acum, peste vreo 15 ani, când copiii vor fi mari iar timpul va curge mai încet decât un pahar de prosecco băut într-o zi proastă.

Alina Rachieru Ilie, de la Pineberry  mi-a salvat la propriu zeci de ore din viață fotografiind în condiții extrem de neprietenoase farfuriile cu mâncare pentru rețetele mele rapide, jocuri, haine sau coperți de cărți pe care vreau să le împărtășesc cu voi. Mi-am instalat pe telefon aplicația Snapseed. Și de aici înainte, timpul meu se scurge diferit, iar fotografia începe să mă relaxeze.

Mihai Răitaru este cel al căror fotografii le pot pune fără probleme la profil, mai ales dacă mi-aș scoate și eu mai des ochii din telefon.

Mai mulțumesc pe această cale Lidl România în special pentru baby banana, Anei Nicolescu și Laviniei Pavel pentru implicare și comunității de bloggeri care m-a făcut să-mi petrec într-o atmosferă liniștită o zi atât de prețioasă de weekend.

Hai că am terminat și speech-ul oscarian. Mă visam seara în baie spunându-l tare la microfon.

Și pentru că nici microfon n-am, nici Oscarul nu se aplică, promit că prima fotografie de pe contul meu de Instagram va fi una demnă de o astfel de întâlnire.

Cu tot cu #mamipetocuriro.

 

 

By Published On: 25/01/2018Categories: Campanii și proiecte5 Comments

Share This Story!

5 Comments

 1. […] Dina Țarălungă – Mami pe tocuri – Instagram trăiește sau e personaj din cărțile de istorie? Curs de inițiere în tainele fotograf… […]

 2. Dana Ganja 25/01/2018 at 12:42 - Reply

  Daca ai reusi cumva sa activezi camerele video ale laptopurilor de pe care esti citita, ai avea un Instagram plin de zambete :) Am citit tot-tot, de dragul lecturii, nu de dragul Instagramului :)

  • Dina Bento 25/01/2018 at 23:00 - Reply

   Ar fi o treabă și asta. Aș avea un super Instagram :)

 3. vavaly 25/01/2018 at 19:31 - Reply

  asa am zis si eu: ne vedem peste 15 ani pe instagram cu toate hashtagurile la zi si dupa toate regulile care s or mai inventa. -pana atunci ma delectez cu el cand am o clipa libera siatat :)

Leave A Comment