Parenting în vremea carantinei

Oficial, a început perioada de stat acasă și de scotocit prin amintirile din clasa a II-a, manualul de matematică.

Ne-am transformat în profă de mate, română, istorie, eu mi-am chemat bărbatu mai devreme acasă să mă lămurească cu programul de învățare on line al școlii, cea mică m-a rugat să-i dau și ei niște teme de făcut, că prea i-a făcut poftă frate-su mai mare.

Să vedeți ce elevi o să iasă din mâinile noastre, o să-i lăsăm pe profesori cu gurile căscate când o să treacă uraganul și se vor redeschide școlile.

Unii dintre noi, că alții am înțeles că au mers să verifice dacă mall-urile sunt deschise.

Aveam o bănuială că se vor aglomera după ce se vor închide școlile, dar ca s-o bată gândul pe Firea să închidă food-court-urile din mall-urile bucureștene, asta chiar depășește orice regulă de bun simț și conștiință socială.

Nu sunt eu fan Firea, dar din partea mea să le închidă că doar de aia s-a dat iama în magazine și s-au cumpărat paleți de făină și ulei de n-am mai găsit un kilogram de mălai în magazin să-i fac fii-mii o mămăligă, ca să stăm acasă să gătim. Nu?

Ce poți să ai la mall și-acasă, nu? Că cinema bănuiesc că ai, toată lumea are internet în ziua de azi, popcorn ai, suc ai, haine ai, eu nu pot înțelege ce e așa palpitant la mall când lumea se îmbolnăvește pe capete doar respirând față în față la 4 m distanță (!!!).

Există ceva mai rău decât coronavirusul? Există!

Să te trezești dimineața și să n-ai cafea.

Voi vă puteți imagina că în prima zi cu copiii acasă, după ce-am avut nevoie de 24 de ore să mă setez psihologic că s-au dus pe apa sâmbetei toate îndeletnicirile mele, altele decât cele de mamă, bucătăreasă, profă și partener de joacă, să mă trezesc și să nu am cafea.

Cu această ocazie am descoperit că mai rău decât să stai în casă pentru că mișună COVID-19 prin lumea largă, e să nu ai curent și apa.

Iar pe mine de coronavirusul ăsta nu m-a anunțat nimeni că aparatul de cafea funcționează numai cu electricitate, că fără curent nu ai cum să te uiți la filme, să faci popcorn sau să fie cald în casă și că pompa tot cu electricitate scoate apa din puț, și că fără apă nu ai cum să te speli pe mâini și să faci mâncare.

Practic, când m-am trezit era mai rău decât să stai în casă baricadat de frica unei boli.

Am sunat la Enel să văd care-i situația iar robotul m-a informat că reparația de pe strada mea va fi gata în jurul orei 17.30. Iar eu, optimistă din fire cum sunt, mi-am spus:

– Eii, da…, pe la 15 e gata.

N-a fost. La ora 15 sorbeam deja o cafea uitată în cana pentru mașină de acum 2 zile, foarte bună la gust, într-o altă zi normală aș fi vomitat-o.

Ștergeam copiii pe mâini cu șervețele umede și stăteam toți sub pături că deja se simțea alizeul pe la colțurile casei.

Am activat cu ei planul B:

”mama n-a băut cafea, deci funcționează la jumătate din resurse”,

dovadă că n-am jucat decât vreo 345 de partide de Uno, am răspuns la 547 de întrebări legate de motivul pentru care nu există internet atunci când nu avem curent, am desenat și-am decupat mai mult decât am făcut-o în ultimii 4 ani.

Am mâncat niște chestii reîncălzite din frigider și am ridicam în cor rugăciuni pentru curentul ce se lăsa așteptat.

– Dacă vine curentul, promit să mă uit pe tabletă!

– Iar eu am să vreau popcorn!

M-am scos cu copiii la rugăciuni.

Pe la 15.15 am rămas fără baterie în telefon și-atunci mi-am dat seama că sunt la mila sorții. V-ați gândit vreodată cum e să stai în casă carantinat și să nu poți lua legătura cu nimeni din afara mediului?

Până astăzi, nici eu, dar după multă vreme am avut un sentiment de neputință și teamă. Ceea ce coronavirusul încă nu mi-a dat.

La un moment dat am ațipit pe canapea, de disperare după o cafea, iar copiii s-au evaporat la ei în cameră făcând dezastru. Mai dezastru să nu ai cafea caldă o zi întreagă, credeți-mă că nu există!

Fix la 17.36 s-a făcut lumină în casă. Frigiderul a început să bârâie, apa să curgă la chiuvetă, copiii să sară în sus de bucurie.

Eu mi-am făcut cea mai bună cafea din zi și-am savurat-o ca și cum ar fost ultima. De aia, de mâine stăm mai cu spor în casă, iar voi, dacă v-ați făcut vreun plan de mers la plimbare cu copiii, gândiți-vă de două ori:

Mai rău decât să stai în casă fără cafea, apă, curent și telefon e să fii bolnav și să nu ai tratament ca să te vindeci!

De ce să riști când viața poate fi atât de palpitantă acasă?

 

Family photo created by freepik – www.freepik.com„>Sursa foto

 

** Pentru o seară liniștită după o zi cu copiii acasă, comandă cartea Destin de mamă. 
Îți va face mental masaj la picioare și garantat te va binedispune

 

 

 

By Published On: 12/03/2020Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment