Proiectul: un weekend relaxat în familie! poate începe

Dragilor, despre eematico v-am mai povestit acum mulți ani când Andre avea numai vreo 4 ani și Beti, 2.
Doamne, chiar au existat timpurile alea?

Făcusem atunci un ceas de perete de tip rachetă cu marerialele puse la dispoziție de cei de la eematico. Andre a fost mega încântat și își amintește până în ziua de azi experiența de a tăia bucățile de lemn sub formă de rachetă.

Mie mi-a rămas în memorie echipa de tineri super implicată în acest proiect fascinant, calmul și răbdarea de a ne ajuta să realizăm niște lucruri destul de complexe dar aducătoare de atâta bucurie!

În perioada aceasta pandemică, cei de la @eematico ne încurajează, din nou, să ne folosim mâinile și creativitatea să ne facem propriile noastre jucării acasă.

Așa că au dezvoltat proiectul STEaM kits – cursuri de știință și creativitate bazate pe kituri de bricolaj.

Noul program educațional vine sub forma unor kituri care conțin 4 lecții, fiecare având materiale didactice de meșterit și explorat.

Cum se face?

Pe scurt, se livrează kitul acasă, iar săptămânal, copiii pot parcurge lecția on line, care durează aproximativ 20 minute, urmărind video-urile pregătite de trainerii lor sau pot participa la lecția online prin intermediul Zoom.

www.mamipetocuri.ro

Mânuțele și creativitatea sunt solicitate la maximum, iar utilizarea ecranului este echilibrată și redusă cât mai mult posibil.

Copiii bricolează, explorează, căută răspunsuri la întrebări nebănuite, rezolvă provocări, se joacă și învață în continuare.

La primul plic, copiii mei au stat o zi întreagă să lucreze jucăria propusă. 2 ore dimineață, apoi au mers la gimnastică, iar după prânz au continuat activitatea. Se uitau 2 minute, lucrau 15, și tot așa.

www.mamipetocuri.ro

Iar a doua zi, m-am trezit cu ei călare pe mine:

– Mami, hai să deschidem plicul 2!

Ceea ce le stârnește curiozitatea e bucuria de a găsi mereu lucruri interesante de făcut într-un plic nou.

www.mamipetocuri.ro

Până și eu sunt curioasă, darămite ei :)

În același timp, plicurile celor de la eematico mi se par alegerea potrivită pentru un cadou de senzație! Noutate, imaginație, mâini dibace, curiozitate, le are pe toate!

Gata, mă duc, mă așteaptă plicul 3!

 

 

*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

By Published On: 21/11/2020Categories: Stil de viață0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment