Brațele unei mame nu sunt niciodată goale

Mă găsesc de multe ori așezată pe fotoliu, după ce ba am lucrat, ba am făcut mâncare, ba am pus la spălat, mă găsesc așezată să mă odihnesc și-mi simt brațele goale.

– Iubirea mea, vii la mine în brațe, puțin? îi spun eu copilului jucăuș de lângă mine.

Iar el vine fericit și mi se suie-n brațe, iar apoi de niciunde mai apare încă un copil și se așază și el pe picioarele mele, iar eu îi strâng tare, tare iar brațele mi se fac elastic și le pot cuprinde de zeci de ori inima și sufletul și dragostea și toată viața îmi curge prin vene precum o apă vie.

Îmi râd în păr și-mi dau pupici pe obraz, mâna și-o prind pe după gâtul meu și mă strâng într-o suflare și-mi dau drumul în stropi de fericire.

– Mami, când eu am să fiu mare o să-ți cumpăr un pat la mine acasă, să vii să dormi la noi. Și o să ai mereu cafea în cameră, că știu că-ți place!

– Mami, eu n-am să plec deloc, voi sta cu tine!

– Nu poți să stai cu ea pentru că o să te căsătorești, o să te duci la soția ta!

Îmi las capul pe spate, îi aud din ce în ce mai departe și mai rar, gândul îmi fuge la ei când erau mici și amintirile parcă vin dintr-o altă viață, tare îndepărtată, apoi, mă uit la ei acum și realizez ce dar frumos primim în fiecare zi, acela de a ne putea ține copiii încă în brațe, iubindu-i și strângându-i tare la piept.

Viitorul a devenit atât de imprevizibil încât fiecare clipă trebuie prețuită și văzut în ea doar zâmbetul, iubirea, bunătatea, dăruirea, brațele deschise, pupicii de pe obraz, povestea de noapte bună, istorisirile secrete cu lumina închisă, gândurile ce ne țin vii, speranțele și visele.

– Mami, plângi?

– …..mă ustură puțin ochii!

Să ne umplem de ei, să dăm pe dinafară și să păstrăm puțin în inimă și pentru  momentele când nu vom mai ține-n brațe decât amintiri.

Pentru că brațele unei mame nu sunt niciodată goale.

 

*** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

 

By Published On: 26/11/2020Categories: Jurnal de părinte0 Comments

Share This Story!

Leave A Comment