Caramele sănătoase îndulcite cu Green Sugar

Dacă ați fost cel puțin o dată la dentist, și probabil ați fost, sigur vi s-a spus că cele mai dăunătoare dulciuri pentru dinți sunt caramelele și bomboanele gumate.

Ceea ce la prima vedere ar fi părut cele mai indicate datorită consistenții moi, în realitate, sunt cele care se lipesc de pereții dinților și atacă smalțul mult mai mult decât alte tipuri de bomboane. Ceea ce este indicat, în cazul în care mâncați, este să vă spălați imediat pe dinți și să folosiți ață dentară.

Dar câți dintre noi facem asta?

Știți probabil deja că eu nu sunt mare fană de dulciuri, dar copiii mei adoră caramelele, în special cel mare care are și cele mai multe probleme cu dinții. Și dacă n-ar costa fiecare vizită la dentist cât o mână și-un picior, viața în bucătărie era mai simplă :)

Așa că, de când a apărut Green Sugar-ul în viața mea, m-am autoprovocat să reușesc niște caramele delicioase la care copiii să nu reziste. Despre beneficiile acestuia, am scris aici.

Cu acest tip de caramel puteți face și minunata prăjitură Beatriz care continuă să fie un best of.

Rețeta aceasta nu are nici un secret și se face în maxim 30 de minute.

Aveți nevoie doar de răbdare și copii entuziasmați lângă voi :)

Ingrediente:

  • 120 g unt gras (al meu a avut 80% grăsime, dar dacă puneți de 82% sau 85% e posibil să fie suficient 100 g)
  • 200 g smântână de gătit neîndulcită (de minim 30% grăsime)
  • 50 g Green Sugar Gold (varianta sănătoasă a zahărului brun din comerț). Puteți pune și Green Sugar normal, doar că o să iasă un caramel mai alb.
  • vanilie (sau alte arome)
  • sare

Preparare:

Pasul 1: Într-o cratiță cu fund dublu, punem la foc mic untul și Green Sugar-ul. Amestecăm continuu până se topesc ambele, apoi, adăugăm vanilia și amestecăm aproximativ 10 minute până când compoziția prinde culoarea maroniu închis.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 2: Adăugăm smântâna lichidă și sarea și amestecăm continuu încă vreo 10 minute până începe să fiarbă și să se îngroașe. Aveți în vedere că la rece, caramelul se mai deschide la culoare și se întărește.

www.mamipetocuri.ro

Ca să testați textura caramelului, luați un pic din compoziție cu o linguriță și lăsați-o la rece câteva secunde. Dacă vă satisface rezultatul, închideți și așezați-l în forma prăjiturii neunsă, nenimic.

www.mamipetocuri.ro

În cazul în care untul se va separa de smântână, mie nu mi s-a întâmplat dar înțeleg că ar fi posibil, mixați compoziția bine și își va reveni la forma inițială.

www.mamipetocuri.ro

Pasul 3: Lăsați la răcorit câteva minute, iar apoi turnați caramelul în forme de gheață așa cum am avut eu sub formă de inimi, dar și în alte forme pe care le aveți prin casă sau direct pe o folie pe care o puteți face ca pe un salam. Eu aș pune și în forme de biscuiți, aș așeza formele pe o farfurie, iar apoi, direct cu ele în congelator sau în frigider pentru un rezultat mai moale.

Sfatul meu e să faceți acest pas înainte să se răcească complet pentru că se va întări bine, iar apoi va fi mai dificil să fie turnat în forme.

Așa cum mi s-a întâmplat mie :)

www.mamipetocuri.ro

Dar după o oră, ia uitați ce caramele frumoase mi-au ieșit:

www.mamipetocuri.ro

Am dispărut instant pe cât de repede le-am făcut.

Poftă bună!

 

 

* folosind codul “mamipetocuri” aveți reducere de 5% pe site-ul www.greensugar.ro și www.laboratoareleremedia.ro

** Dacă aș avea o baghetă magică, aș face ca toate mamele din lumea asta să-și rupă măcar 5 minute pe zi numai pentru ele, să se relaxeze și să se binedispună. Dar pentru că nu am nici o baghetă magică și șansele să capăt una sunt reduse, am scris Destin de mamă tocmai pentru cele 5 minute din zi pe care le merită fiecare părinte din plin.

*** Cutia Pandorei, mi-am imaginat acest joc ca un prieten pe care nu îl avem lângă noi în momentul acela când ne-am dori, când am avea nevoie, să încurajeze femeile să se întâlnească mai des și să se ventileze, să aducă o vorbă bună în cuplu atunci când credem că nimic nu se mai poate face, să zâmbim și să ne amintim că nu suntem niciodată singure!

Share This Story!

Leave A Comment