Care este cea mai răspândită boală din lume și cum o tratăm
V-ați întrebat care e cea mai răspândită boală din lume? Cu câtă publicitate există la televizor la medicamente am putea crede că sunt bolile gastrice sau insomnia. Însă, după ultima pandemie din care pare că încă n-am ieșit, s-a făcut puțină lumină de unde și răspunsul corect:
Cea mai răspândită boală din lume este răceala
Cred că nu e om pe planeta asta care să nu fi experimentat, cel puțin o dată în viață, simptomele unei răceli: durere în gât, tuse, nas înfundat, dureri de cap, febră. De aceea e și cea mai răspândită.
Citisem de curând un studiu făcut în SUA că frigul este direct relaționat cu răceala, așa cum de altfel, se știe și pe la noi. De câte ori n-ați auzit în jurul vostru:
– N-am răcit toată iarna, răcesc acum, vara!
În jurul meu, aud cel mai mult părinți care nu-și dau copiii la înot iarna ca să nu răcească. Eu, pe de altă parte, n-am găsit anotimpul ca impediment în practicarea înotului. Copiii mei au făcut înot toată iarna și n-au răcit.
Există, însă, partea frigului de adevăr. S-a demonstrat că în ambient răcoros, corpul uman dezvoltă mai puține semnale imune antivirale comparativ cu unul mai cald, de unde și concluzia că în anotimpul rece scade imunitatea mai mult și există mai mari șanse de răceală. La această teorie vine în completare și ideea că pe timp de iarnă stăm mai mult cu geamurile și ușile închise, iar virusii se dezvoltă mai rapid, producând răceli.
Vă amintiți, nu, că așa a fost și cu Covid-ul. Iarna și primăvara eram în plină pandemie, vara plecam la mare fără griji. Din toamnă o luam de la capăt.
Însă, dincolo de răceli și covid, concluzia cea mai importantă este că nu frigul în sine produce răceli, ci un virus care se instalează confortabil în corpuri cu imunitate scăzută. Așa că, eu nu vă încurajez să nu vă mai dați copiii la înot iarna. Ci să le creșteți imunitatea prin hrană sănătoasă și prin prevenție ca să vă bucurați sănătoși de bălăceală, în orice anotimp.
Ce soluții avem?
Câte vreți. De la medicamente, siropuri și acadele pentru dureri în gât, până la antibiotice. Ajută? Tot specialiștii spun că de la puțin spre deloc. Cele mai puțin eficiente sunt antibioticele care ajută împotriva bacteriilor și nu a virușilor, așa cum sunt cei care produc răcelile. Medicamentele și siropurile pot ameliora, dar nu vor vindeca o răceală pe deplin. De câte ori nu vi s-a întâmplat să rămâneți cu o tuse mult timp după ce răceala a trecut?
De ce? Pentru că nu există nici un tratament care să vindece răceala, omorând virusul. Tratamentul răcelilor este simptomatic, adică se adresează efectului: tusei, febrei, durerii în gât și nu, cauzei. În acest caz, sunt binevenite remediile ușoare, cu blândețe, ajutând organismul să-și recapete imunitatea, în ritmul lui.
Unul dintre remediile pe care eu le-am folosit cu mare succes în cazul copiilor mei când erau mici ca acum să se poată bucura de orele de înot indiferent de anotimp este inhalatorul.
Probabil știți deja că e un aparat care funcționează pe bază de abur în combinație cu apă și medicamente specifice răcelii. Dintre toate cele folosite, pentru noi, acesta a funcționat foarte bine când venea vorba de tuse, nas înfundat și respirație îngreunată.
Însă, două lucruri m-au neliniștit în relație cu acest aparat:
- faptul că din cauza zgomotului atât de tare se speria copilul încât abia reușeam să-l potolesc din plâns, dovadă că Beti nici nu prea l-a folosit.
- erau atât de discutate medicamentele folosite, un medic spunea ceva, altul, altceva, încât nu am mai reușit să mă decid dacă e de bine sau nu și atunci am ales să-l folosesc strict cu ser fiziologic care avea o eficientă bunicică, dar nu pe deplin mulțumitoare.
Dar timpul a trecut, absolut totul a evoluat, lucru pentru care ar trebui să fim extrem de recunoscători că prindem vremuri de maximă dezvoltare și a apărut în viața mea o mini salină, direct la noi acasă.
Inhalatorul SaltMed este fabricată chiar la noi în țară, la Buzău, face cât o sacoșă întreagă de medicamente, fiind folosit până și în Spitalul Marie Curie din București și este extrem de sigur și eficient în tratarea tuturor tipurilor de răceli și probleme respiratorii, precum bronșiolita, astmul sau sinuzita.
De ce este unul dintre cele mai bune dispozitive de prevenție și tratament al răcelilor de pe piață:
- În primul și în primul rând, este singurul dispozitiv medical care previne instalarea unei viroze respiratorii sau reapariția ei. Datorită particulelor de sare care ajung până în alveolele pulmonare, acestea curăță căile respiratorii și reface mucoasa într-un mod natural, astfel că ajută la creșterea imunității organismului, prevenind reîmbolnăvirea lui.
- Prin inhalare, sarea ajunge din nas, în gât, trahee, bronhii și apoi, în alveolele pulmonare, având eficiență maximă în combatarea tusei, a nasului înfundat și implicit, a durerilor de cap.
- Ajută la curățarea căilor respiratorii și crește imunitatea pentru că la concentrații mari de sare, virusurile suferă modificări de structură, fiind inactivate.
- Este super eficient, pentru că în ciuda faptului că nu folosește medicamente, cu granulele de sare în concentrația potrivită reușește să omoare orice tip de virus, inclusiv pe bu-hu-hu-ul de corona.
- Este super silențios. Am pus pe pagina mea un mic filmuleț ca să vă convingeți. Bebelușii pot dormi liniștiți în timp ce inhalatorul le fluidizează mucoasa.
- Și că veni vorba, este foarte sigur până și pentru bebeluși, fără nici o excepție.
- Sarea folosită este doar sare de mină, 100% naturală.
- Fiind o soluție naturală, cu cantitate mica de sare dar numar mare de microparticule, SaltMed poate fi folosit chiar și 24/7.
- Tratamentul până la dispariția simptomelor durează între 7-10 zile, una-două ore pe zi, dar apoi trebuie continuat 6-8 săptămâni deoarece acesta este intervalul de timp în care dispare inflamația din celulele mucoasei respiratorii.
- Este un tratament sigur, având în vedere că sarea care ajunge în plămânii pacientului în 24 de ore de funcționare a inhalatorului SaltMed este de de 3.3 mg în timp ce un adult consumă 6000 mg/ zi.
- Este eficient în boli precum: sinuzita, bronșiolita, astm, rinite alergice și orice intră la categoria răceli.
Și la final, o informație tare importantă pentru toți părinții și bunicii care folosesc, ca și mine, apa de mare sub formă de spray, am aflat cu această ocazie că aceasta este foarte puțin eficientă comparativ cu inhalatorul SaltMed. Știți de ce? Vă spun eu că abia am aflat. Apa de mare are deja în compoziție 97% apă și poate absorbi doar o cantitate mica din apa care odată cu inflamația duce la agravarea răcelii. Apa de mare nu poate fi folosită pentru tratamentul problemelor pulmonare, iar soluția salină nebulizată nu poate fi folosită mai multe ore pe zi deoarece introduce o cantitate mare de apă în plămâni. Așa că, da, atenție cu apa și soluția salină!
Experiența proprie
Înainte să vă povestesc toate cele de mai sus, noi am testat inhalatorul SaltMed pentru că altfel nici nu v-aș fi povestit de el.
Prima dată l-am folosit pe copii, care au zis, initial că fac experimente pe ei. L-am folosit cu success la nasul înfundat și tusea de după nasul înfundat. Noi ne pregătim de concediu în Portugalia, unde apa mării este de maxim 15 grade, și atunci prevenția e mama relaxării în concediu.
Apoi, am trecut la artileria grea.
Soțul meu are sinuzită cronică de ani de zile care i se activează la orice curent mai rece de aer, la aerul condiționat de la mașină și chiar pe fond de oboseală și stres. De ani de zile se chinuie să găsească un tratament pentru sinuzită care să-l scape o dată pentru totdeauna de această afecțiune atât de enervantă. Nici nu vă mai spun că ia pastile de cap, dar îi dau stomacul peste cap, ia de nas, dar apoi, îl doare gâtul. Și tot așa.
Abia am așteptat să testez pe el inhalatorul de la SaltMed. L-a folosit 2 zile timp de 2 ore, în medie, și a reușit să scape de durerea de cap și să i se decongestioneze nasul înfundat în timp ce se uita la filmele lui cu bărci.
I rest my case :)
Ce conține pachetul:
Inhalatorul, masca de adult, și cartușul de sare.
Pentru copii de până în 6-7 ani se poate comanda mască mai mică separat.
Sunt două tipuri de cartușe, unul dureaza 60 de ore si poate fi folosit cel mult 90 de minute pe zi, iar celalalt dureaza 100 de ore si poate fi folosit pana la 10 ore pe zi. Practic, ambele fac la fel, timpul diferă.
Pentru prețuri, informații și cele mai utile detalii vă recomand să accesați pagina SaltMed.
De ce l-ați cumpăra? Într-o singură frază
Este un inhalator eficient, sigur și silențios, folosește resurse 100% naturale și ne scapă de cea mai răspândită boală de pe întreaga planetă, alături de altele adiacente. Și îl poți lua chiar și în bagaj pentru că este foarte ușor de transportat.
Vă invit cu drag să-l testați și apoi, să-mi spuneți cum vi s-a părut. N-am nici un dubiu că n-o să vă pară rău.
Chiar deloc!
O întrebare :
Nu pot să-l cumpăr in nici un magazin din Ardeal ?
Cluj sau Tg Mures ?
Personal, nu cred.
Aici apare cum poti comanda https://www.saltmed.ro/comanda
Multa sanatate!