Cum să ne înțelegem mai bine cu oamenii din jurul nostru. Energia Pământului.

Ultima dar, bineînțeles, nu cea din urmă energie este cea a Pământului. După cea a Focului care ne ajută să iubim cu pasiune tot ce ne inspiră în jurul nostru, a Apei care ne ajută să ne conectăm cu emoțiile și a Aerului care ne ajută să fim cerebrali, Pământul le unește pe toate sub forma divină a echilibrului suprem.

Energia Pământului este cea care ne ajută să ne conectăm cu rădăcinile, cu familia și profesia, punând mereu magie în viața cotidiană de zi cu zi.

Reprezentanții acestei energii sunt cei născuți în zodia: taur, fecioară, capricorn, dar nu uitați că noi avem nevoie de mult mai mult ca să ne găsim echilibrul și împlinirea în viață, decât un simplu semn pe cer.

Avem nevoie de familie, prieteni, un partener, de copii ai căror energie, diferită de a noastră, ne activează, nu ca să ne enerveze și să ne scoată din ritm, așa cum ni s-ar părea la prima vedere, ci ca să ne ajute să se alinieze planetele în favoarea noastră și să atingem, în final, echilibrul cel mult dorit.

”Din pământ v-ați născut, în pământ vă veți întoarce!“

Cultura noastră are o lungă istorie în disprețuirea lumii fizice. Vedem creația lui Adam din lut ca o umilință, ”Din pământ v-ați născut, în pământ vă veți întoarce!“.

Insultăm oamenii tratându-i ca pe o mizerie. Emoțiile și gândurile abstracte sunt văzute ca fiind superioare oricărui lucru pe care îl vedem în carne și oase. Și totuși, la fel cum o pictură este rezultatul final al unei concepții artistice, tot așa putem vedea lumea muritoare ca produsul forței creatoare a lui Dumnezeu.

Pentru noi, creația înseamnă lumea simțurilor noastre.

Cu toate acestea, oricât de departe am putea călători în spiritual și emoțional, totul începe și se întoarce aici, în concret, sau ne vom pierde în proces.

O celebră poveste ilustrează această nevoie de fundamentare, de conectare cu energia Pământului.

Prin studiu și meditație, patru iepuri au intrat în Paradis. Rabinul Ben Azai a trăit un asemenea extaz încât a murit pe loc. Rabinul Ben Zoma, copleșit de potopul de experiență a înnebunit. Rabinul Ben Abuysh a văzut ceea ce arăta ca doi zei, o contradicție a principiului de bază al monoteismului și, prin urmare, a devenit apostat. Doar rabinul Akiba a intrat și a plecat în pace.

Înțelesul acestei povești este plin de învățăminte: Rabinul Ben Azai a mers prea mult în direcția Energiei Focului și s-a ars. Rabinul Ben Zoma și-a permis emoțiilor, respectiv Energia Apei, să-i copleșească rațiunea și să-și piardă mințile. Rabbi Ben Abuyh, sub Energia Aerului, a analizat prea în amănunt ceea ce a văzut, cât și ceea ce a citit în Scriptură fără să mai reușească să țină pasul drept. Rabinul Akiba a fost singurul capabil să echilibreze toate energiile Pământului și a înțeles, astfel, experiența în adevărul sens al împlinirii.

Energia Pământului reprezintă, în primul rând, materialismul în sensul restrâns al banului și al muncii. Dar focusul nu este doar în munca noastră, ci într-o dragoste pentru lumea din jurul nostru.

Pământul  simbolizează magia creației obișnuite. Concret, aceasta înseamnă frumusețea naturii, bucuria de a satisface munca. Simbolic, totuși, are un sens mai profund sugerat în povestea rabinului Akiba. Misticul sau magia nu se bazează pur și simplu pe sine într-un mod negativ, folosind lumea ca opusul experienței spirituale. Mai degrabă, datorită faptului că poartă o realitate mai fermă decât celelalte elemente și nu conduce atât ușor la confuzie sau la o concepție greșită, energia Pământului deschide calea către o experiență mai mistică.

Însăși mondenitatea vieții de zi cu zi asigură, printr-un fel de lege a reciprocității, că astfel de lucruri posedă o magie mai mare decât atracțiile imediate ale celorlalte elemente.

Acest paradox nu se înțelege imediat. E nevoie să medităm și să experimentăm energia Pământului pentru a înțelege.

Relația cu celelalte energii

Pământul este cel care aduce în concret toate celelalte 3 energii.

Focul ajută Pământul să pună pasiune în orice proiect și relație, să balanseze ”trebuie să” cu ”e nevoie să”. Focul dă optimism Pământului și-l face să vibreze.

Apa conectează Pământului cu emoțiile lui, îl face să trăiască prin ceea ce simte, îi amintește de conexiunea cu Universul și nevoia de a lăsa uneori lucrurile doar să fie.

Aerul îi dă Pământului o gură de aer proaspăt, idei noi, schimbări de plan, îl scoate din zona de confort, dar nu pentru a-l enerva, ci pentru a-l provoca să vadă și alte direcții pe care Pământul, din nevoia excesivă de confort, le evită.

Cu cât îi cunoaștem mai bine pe cei din jur, cu atât viața noastră devine mai ușoară și mai pe înțelesul nostru

Se spune că zodia capricorn e cea mai dificilă din tot zodiacul pentru că sunt persoane introvertite, puțin ciudate, obscure, în general, atrase de ocultism sau activități nu tocmai uzuale.

La general vorbind, zodiile de pământ sunt cele care vorbesc destul de puțin la prima întâlnire sau dacă vorbesc, nu spun multe despre ele.

Eu sunt capricorn și continui să cred că am un blog în care vorbesc despre mine și cu toate astea, mai sunt atât de multe lucruri pe care nimeni nu le cunoaște despre mine. Scriu cărți despre mine despre care prietenii mei spun că mă regăsesc și totuși, nu prea.

Asta pentru că, în asentimentul celor spuse mai sus, magia stă exact în NOI. În ceea ce simțim când citim ceva, în ceea ce intuiția ne spune când vedem la cineva o abordare nouă despre finanțe sau cum să creștem copiii, în ceea ce credem că putem aplica în familia noastră urmând un anumit exemplu extern.

Echilibrul stă în fiecare dintre noi, luând de la fiecare din cei din jurul nostru doar ceea ce avem nevoie. Și dând la schimb, din magia a ceea ce suntem noi.

Indiferent de ce semn zodiacal suntem, e important să ne amintim mereu că avem în noi potențialul de a fi și de a reuși exact ceea ce ne dorim.

Ca să crești o plantă mare, ai nevoie de soare, apă, aer și pământ.

De aceea,

Magia stă în noi!

Sursa foto

Share This Story!

Leave A Comment