Cum să ne înțelegem mai bine cu oamenii din jurul nostru. Energia Apei

De fiecare dată când energia predominantă este prea mult în noi, să fiți fără grijă că Universul ne va trimite în viață exact oamenii de care avem nevoie ca să ne echilibrăm.

De aceea, este important să primim și să ascultăm pe fiecare de lângă noi că nu se știe ce mesaj important are să ne aducă!

Dacă data trecută am vorbit de energia Focului, astăzi Apa devine personajul nostru principal.

Chiar dacă reprezentații de onoare ai acestui element sunt cei născuți în zodia rac, scorpion, pești să nu uităm că niciodată nu suntem definiți exclusiv de aceste caracteristici.

Suntem la bază mai mult decât un simbol pe o hartă astrală, ci un cumul de energii, caracter, personalitate, educație și istoric familial care se întinde pe toată ramura străbună.

Energia sub semnul căreia ne-am născut va fi predominantă, dar noi avem nevoie de mult mai mult ca să ne găsim echilibrul și împlinirea în viață. Avem nevoie de familie, prieteni, un partener, de copii ai căror energie, diferită de a noastră, ne activează, nu ca să ne enerveze și să ne scoată din ritm, așa cum ni s-ar părea la prima vedere, ci ca să ne ajute să se alinieze planetele în favoarea noastră și să atingem, în final, echilibrul cel mult dorit.

Miracolul Apei în viețile noastre

Dacă Focul simbolizează forța spirituală ce dă viață universului, Apa semnifică iubirea care permite sufletului să primească această forță.

Soarele ajută semințele să încolțească și să iasă la suprafață, dar numai dacă apa le-a udat și le-a hrănit. Focul reprezintă acțiunea, iar Apa cea lipsită de formă reprezintă starea de pasivitate. Dar nu în sensul de slăbiciune, ci mai degrabă de trăire interioară, iar această tihnă e tocmai ceea ce dă viață seminței.

În situații extreme, Focul și Apa sunt dușmani înnăscuți. O inundație va stinge focul, în timp ce o flacără va transforma apa dintr-un recipient, deja lipsită de formă, în abur.

În același timp, viața nu poate exista fără o combinație între aceste două elemente contradictorii primare.

Cu toate că apa într-un râu se schimbă mereu, totuși, râul își păstrează caracteristicele principale, simbolizând astfel, adevăratul sine care rămâne constant sub toate schimbările exterioare din viața unei persoane.

Pe când, Focul simbolizează ceea ce facem, Apa reprezintă ceea ce suntem.

Toate râurile se varsă în mare.

Oricât de mult insistă ego-urile noastre de a ne separa de restul vieții, instinctele noastre – Apa ne aduce aminte de armonia noastră cu universul.

Cei născuți sub influența energiei Apei demonstrează o experiență interioară care curge mai degrabă decât definește, care se deschide mai degrabă decât restricționează. Apa reprezintă dragoste și imaginație, bucurie și pace, un sentiment de armonie și minune.

Ea ne arată dragoste, atât dragostea pe care o dăm altora, cât și dragostea pe care o primim de la oameni și de la viața însăși în momentele ei mai fericite.

În momente în care viața necesită acțiune, fizică sau emoțională, Apa reprezintă problema pasivității. Toate încercările de a face orice sau de a rezolva chiar și o problemă complicată se dizolvă în apatie sau vise goale.

Relațiile cu celelalte energii

Focul energizează Apa.

Aerul definește această energie emoțională și îi dă direcție, o ajută să dea formă lucrurilor la fel cum o furtună agită Apa liniștită.

Pământul îi aduce fanteziile în concret, în proiecte reale. Doar să le urmeze!

Cu cât îi cunoaștem mai bine pe cei din jur, cu atât viața noastră devine mai ușoară și mai pe înțelesul nostru

În cazul meu, oamenii mei de bază, sora și cea mai bună prietenă a mea sunt reprezentate de energia Apei. Energia de Pământ care mă definește pe mine nu se simte tocmai confortabil cu neîncheierile și nedefinirile în concret ale proiectelor noastre în comun. E o scoatere din confort, pentru că eu am nevoie ca totul să fie clar și definit, pe când Apa mă învață să am răbdare, să mă las uneori să plutesc, să ascult Universul și să mă conectez cu el. Pe de altă parte, Apa învață că atunci când vrem rezultate, e nevoie să fim determinați și să dăm formă dorințelor și rezultatelor pe care ni le dorim.

De-a lungul timpului, am înțeles că reprezentanții Apei reușesc să se concentreze pe obiectivele lor privind la exemplul celorlalți.

Nu au nici o problemă să spună: Nu pot, dar arată-mi cum să fac!

De aceea, avem nevoie mereu de Apă în viața noastră pentru că ne învață ce e iubirea, cum să ne iubim și cum să o dăm mai departe, ne pun sub reflector și ne admiră calitățile, ajutându-se, astfel, și pe ei.

Iar dacă aveți copii de Apă, aveți un izvor neîntrerupt de emoție și iubire. Îmbrățișați-l și dați-i formă și încredere!

(Bibliografie: Seventy eight degrees of wisdom, Rachel Pollack)

Sursa foto

Share This Story!

Leave A Comment