În spatele unui băiat educat stă o mamă înțeleaptă!

Există un tip de femeie în lumea asta că dacă m-aș fi născut bărbat cu ea sigur m-aș fi însurat: femeia mulatră, cu părul ondulat, pielea perfect bronzată de la natură, întinsă mănușă, cu mușchii fermi și forme frumoase, că de câte ori văd una pe stradă, mi-e greu să nu întorc privirea, să n-o admir.

Pe de altă parte, există un tip de bărbat oriunde în lume pe care l-a crescut mămica lui în puf de găină de aur precum prințișorii și care atunci când se preda ora de bune maniere în relație cu genul feminin, mămica l-a scutit de la școală pe motiv că i s-a rupt unghia de la degetul mic și are o jenă.

– Iar la cât e de frumos prințișorul mamii, sigur nu are nevoie să știe cum să se comporte cu femeile pentru că ele oricum o să le alerge după el ca nebunele.

Ceea ce probabil se și întâmplă în marea majoritate a cazurilor. Din păcate.

Ieri, eram la plajă și îmi cad ochii pe un cuplu exact ca prototipurile prezentate mai sus. O tipă super frumoasă, cu un păr lung și ondulat, mulatră, cu un costum de baie verde care o prindea la fix, numai un zâmbet, alerga după o fetiță mică și crețulie, rodul fericirii dintre cei doi. Cu ei mai era sora ei, o altă mulatră cu părul făcut numai codițe, sora lui, o tipă albă care se juca cu cea mică și bunica fetiței, mama lui, soacra ei.

Cât am stat eu acolo, vreo 3 ore, fetele astea 4: mama, cele două mătuși și bunica s-au jucat continuu cu cea mică. Era la vârsta la care abia începuse să meargă și intrase în perioada descoperirilor. Mergea pe la alte prosoape, lua jucăriile altor copii, iar fetele numai după ea stăteau, o luau în brațe, o pupăceau, super distracție pe capul lor.

În schimb el, prototipul rebelilor le spun eu, adică tipul acela care are o părere foarte bună despre el, cu părul puțin lung și lăsat pe spate, care ar vrea să pară super sexy în costum negru și placa de surf pe umăr, un fel de Baywatch doar că a dat iama în stelajul cu bere și numai freza a mai rămas de el. Iar acest prinț neînțeles al nisipurilor, cu mama, sora, cumnata, nevasta și copilul la plajă stătea crăcănat în picioare, cu burta în afară,  uitându-se așa, în orizont, după vreo zeiță ieșită acum din valurile mării care ar fi putut să-i atingă nivelul de perfecțiune în timp ce-și băga regulat mâna în părul lăsat rebel pe spate. Atât a făcut cât a stat cu familia pe plajă. La un moment dat m-am uitat cu atenție să nu fie vreo persoană cu deficiență și să nu poată merge, că prea stătea nemișcat, impasibil, dându-i din când în când ochelarii de soare neveste-sii cât timp își mai aranja el freza.
În realitate suferea de nesimțire crasă.

Moment când mi-am amintit de o bucățică mică din viața mea pe care aș fi vrut s-o uit pentru totdeauna, dar iată că experiențele ies din văgăună ca să-și (re)spună lecțiile, când soțul meu mi-a făcut cunoștință acum mulți ani cu un tip român venit în Portugalia cu ceva afaceri și care avea o iubită mulatră. Exact tipul acesta de care vă povestesc eu.

Tipa super finuță, elegantă, deșteaptă, vorbea frumos, cu noi în portugheză, cu prostul satului în engleză, în timp ce el “o alinta” în română, ca ea să nu înțeleagă, ”cioara mea”.

Deci, cam atât de jalnic. La un moment dat, rămân singură cu ea și din una-n alta aflu că ea, de fapt, știe că o strigă așa, doar că ea fiind deja divorțată, are pecetea în frunte și oricine o acceptă așa e mai mult decât suficient pentru familia ei. Că fostul soț o bătea, iar românul nostru nu e violent. Decât verbal, i-aș fi spus eu, dar m-am abținut.

Știți voi vorba ceea că și la noi se poartă:

– Dacă nu te bate, mamă, e bărbat bun!

– Cine te mai ia cu 2 copii? Stai, mamă, mulțumește-te că vine seara la tine acasă și nu se duce la alta!

În spatele unui copil fericit stă o mamă înțeleaptă!

Am și eu băiat, îl cresc cum cred și mă pricep eu mai bine în respect pentru femeile din jurul lui, pentru mama, bunica și sora lui, pentru colegele de la școală și absolut oricine din jurul lui, ca om, în primul rând și mai apoi, ca orice altceva.

Vă creșteți băieții ca pe prinți, foarte bine, nu e absolut nici o problemă, dar nu vă faceți voi, slugi, în fața lor!

Băiatul prinț, rege sau orice formă ar lua centrul universului vostru știe să asculte activ, să comunice asertiv, să fie tată și soț responsabil acasă. Știe să spele vasele, să pună masa, să facă mâncare și să-și calce hainele. Știe că nu e el centrul universului și restul sunt niște viețuitoare menite să-i satisfacă lui nevoile, ci, o dată ajuns într-un univers comun cu alte persoane, știe cum să viețuiască împreună, în armonie: cu soția, cu copilul, cu soacra și cu mama, cu oamenii din jur.

Băiatul rebel și mișto, își ia placa de surf sau motorul, pleacă cu băieții dar când se întoarce acasă, îi face masaj neveste-sii la picioare de drag și fericire, o culcă pe cea mică și duce și gunoiul ca să nu miroase urât în casă.

Băiatul cu pleata pe spate sau tuns scurt, periuță, e cel mai fain tip din cartier pentru că la orele de bune maniere mă-sa l-a trimis la școală și i-a plătit și pregătire ca să învețe să fie soț implicat, tată responsabil și afectuos, OM respectuos, ca să nu facă de rușine toată gena masculină!

În spatele unui bărbat educat stă o mamă înțeleaptă! Care nu acceptă nici o femeie să fie jignită sau rău tratată!

A fi mamă de băiat e un privilegiu pentru că are șansa de a educa o întreagă generație de războinici pentru femeile minune din viața lor!

 

Sursa foto

Share This Story!

2 Comments

  1. Ilinca 27/07/2020 at 12:16 - Reply

    Imi doresc si eu sa cresc un barbat educat si grijuliu. Poate ca ar fi binevenita o scoala pentru mame, care sa le invete sa educe copii corect, sa putem scapa de violenta in familie, etc.

  2. Carmen 16/02/2022 at 15:12 - Reply

    Dna Ilinca,nu trebuie școala specială pt mame de băieți,e suficient să îl educați așa cum v,ar placea dv sa va fie soțul sau ginerele,iar cei șapte ani temelie sa fie

Leave A Comment